این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۴۲۳-۴۳۷
عنوان فارسی
آنالیز مقایسهای ترکیبات شیمیایی اسانس جمعیتهای مختلف گل محمدی در ایران
چکیده فارسی مقاله
گل محمدی (Rosa damascena Mill.) یک گونه منحصر به فرد از خانواده رزاسه است. یکی از عمدهترین و محبوبترین مناطق کشت گل محمدی کاشان است و اسانس گلهای آن دارای عطر و بوی منحصر به فرد و شهرت جهانی است. هدف از این مطالعه مقایسه تنوعی که بهطور طبیعی در میزان و کیفیت اسانس جمعیتهای مختلف وجود دارد و انتخاب بهترین جمعیتها است زیرا اطلاعات جامع و کامل در مورد جمعیتهای مختلف گل محمدی موجود در شهرستان کاشان وجود ندارد. 15 جمعیت گل محمدی از مناطق اصلی و مهم تولید اسانس کاشان جمعآوری شد. ترکیبات شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی آنالیز و شناسایی شد. بر اساس دندروگرام حاصل از آنالیز خوشهای ترکیب شیمیایی اسانس، 15 جمعیت گل محمدی به 3 گروه تقسیمبندی شدند. در کل بیش از 55 ترکیب شیمیایی توسط دستگاه GC-MS شناخته شد. بازده اسانس گلها پس از استخراج توسط دستگاه کلونجر002/0 – 019/0% (جرمی/جرمی) بود. عمدهترین ترکیبات اسانس شامل لیمونن (4/0-8/12%)، 2-فنیلاتیل الکل (1-3/1%)، سیترونلول (2/16-8/57%)، ژرانیول (9/0-1/14%)، متیلاوژنول (5/0-5/2%)، هپتادکان (8/0-3%)، 1- نونادکان (1/2-5/7%)، 9-نونادکان (9/14-2/30%)، آیکوزان (1-3/3%)، هنیکوزان (8/5-6/18%)، تریکوزان (9/0-2/5%) و پنتاکوزان (3/0-1/2%) هستند.اسانس جمعیت جوشقان با میزان بالای سیترونلول، ژرانیول و فنیل اتیل الکل که دارای پتانسیل بالقوه ضداکسیدانی و رایحه قوی در صنایع آرایشی و دارویی است بهعنوان بهترین اسانس از لحاظ کیفی شناسایی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparative Chemical Composition Analysis of Essential Oils in Different Populations of Damask Rose from Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Damask rose (Rosa damascena Mill.), belonging to the Rosaceae family, is a unique species. One of the major and popular growing regions of Damask rose is Kashan and its rose essential oil has unique scent and global reputation. The aim of this study was to compare the variation that naturally exists in quantity and quality of essential oils in different populations and selection of the best population. Unfortunately, there is inadequate information about flower oil yield of different populations of R. damascena from different regions of Kashan. Therefore, flowers of R. damascena Mill. were collected from fifteen important rose oil production regions of Kashan, Iran. The chemical composition of essential oil was analyzed by gas chromatography coupled with mass spectrometry. As a result, based on the dendrogram obtained from cluster analysis of chemical component data, fifteen R. damascena populations were grouped into three clusters. A total of fifty-five compounds were identified and quantified by GC–MS analysis in the rose oil. The essential oil contents (w/w) were ranged from 0.0020% to 0.0190% after isolation in Clevenger apparatus. The major components of the oil contained limonene (0.4–12.8%), 2-phenylethyl alcohol (1.0–1.3%), citronellol (16.2–57.8%), geraniol (0.9–14.1%), methyleugenol (0.5–2.5%), heptadecane (0.8–3.0%), 1-nonadecene (2.1–7.5%), nonadec-9-ene (14.9–30.2%), eicosane (1.0–3.3%), heneicosane (5.8–18.6%), tricosane (0.9–5.2%), and pentacosane (0.3–2.1%). The essential oil of Josheghan was considered to have a high quality in terms of richness in citronellol, geraniol, and 2-phenylethyl alcohol monoterpenes and has good potentials as antioxidant and strong fragrance in cosmetic and pharmaceutical industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| Z. Toluei
Division of Biotechnology, Department of Cell and Molecular Biology, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Kashan, Islamic Republic of Iran.
Division Biotechnology, Department of Cell and Molecular Biology, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Kashan, Iran
| S. A. Hosseini Tafreshi
Division of Biotechnology, Department of Cell and Molecular Biology, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Kashan, Islamic Republic of Iran.
| M. Arefi Torkabadi
Department of Agricultural Sciences, Faculty of Agriculture Engineering, Payame Noor University, Branch of Tehran–Shargh,Tehran, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-23923-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1291758.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات