این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۷۷-۳۹۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر ضخامت پلیاتیلن، ترکیب گازی و دما بر زمان ماندگاری و کیفیت توت فرنگی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تأثیر بستهبندی تحت اتمسفر اصلاحشده بر کیفیت و طول عمر توت فرنگی موردبررسی قرار گرفت. برای بستهبندی توتفرنگیها از سه ترکیب گازی (هوا، ترکیب گازی اول: 75 درصد نیتروژن + 15 درصد دیاکسیدکربن + 10 درصد اکسیژن و ترکیب گازی دوم: 75 درصد نیتروژن + 10 درصد دیاکسیدکربن + 15 درصد اکسیژن)، کیسههای پلیاتیلن در سه ضخامت 30، 50 و 90 میکرون و دو دمای نگهداری 1±4 و 1±8 درجۀ سانتیگراد استفاده شد. تأثیر تیمارهای یادشده در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل در سه تکرار بر پارامترهای درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون و pH در توتفرنگی در پایان روز 20ام از زمان نگهداری بررسی شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تأثیر ترکیب گازی و دما بر تمامی فاکتورهای مورد اشاره در سطح 1 درصد معنیدار است، ولی اثر ضخامت پوشش پلیاتیلن فقط بر درصد کاهش وزن، مقدار مواد جامد محلول و اسیدیتۀ قابل تیتر در سطح 1 درصد معنیدار بود. در بین دو دمایی که آزمایش در آن دامنه صورت گرفت، دمای 4 درجۀ سانتیگراد بهدلیل کاهش تنفس، تبخیر و تعرق در حفظ خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی بهتر از دمای 8 درجۀ سانتیگراد عمل کرد. پوشش پلیاتیلن در ضخامت 90 میکرون بهدلیل نفوذپذیری کم و حفظ رطوبت اطراف محصول درون بسته خصوصیات کیفی و کمی محصول را بهتر حفظ نمود. ترکیب گازی اول بهدلیل داشتن CO2 بیشتر و کاهش تنفس برای حفظ خصوصیات کیفی و کمی توتفرنگی مناسبتر است. درنتیجه توتفرنگیهایی که در پوشش پلیاتیلن با ضخامت 90 میکرون و ترکیب گازی اول در دمای 4 درجۀ سانتیگراد بستهبندی شدند بهترین کیفیت و بالاترین ماندگاری را داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اتمسفر اصلاحشده، ترکیب گازی، توتفرنگی، دما،
عنوان انگلیسی
Effects of Polyethylene Thickness, Gas Combination and Temperature on Shelf Life and Quality of Strawberry
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effect of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of strawberries was investigated. For packing strawberries 3 gas compositions (air, N275%+CO215%+O210% and N275%+CO210%+O215%), polyethylene lining in 3 thickness of 30, 50 and 90 mm and 2 storage temperatures 4±1 and 8±1 °C were used. The effect of treatments on weight loss, firmness, soluble solids, titratable acidity and pH in strawberries at 20 days after storage was studied in a completely randomized design with factorial experiment in 3 replications. Results showed that the effects of gas composition and temperature on all of the mentioned factors are significant (P≤0.01), but the effect of the thickness of the polyethylene (PE) lining is only significant on the percentage of weight loss, soluble solids and titratable acidity (P≤0.01). The quality and quantity characteristics of strawberries were maintained better at temperature of 4 °C due to reduced breathing, evaporation and transpiration. The polyethylene lining at thickness of 90 mm, maintained the qualitative and quantitative qualities of the product due to low permeability and maintaining the moisture around the product within the package. The first gas composition (N275%+CO215%+O210%) was more suitable for keeping the qualitative and quantitative characteristics of strawberries due to more CO2 and reduced respiration. As a result, strawberries packed in a 90 mm thick polyethylene lining and a gas mixture (N275%+CO210%+O215%) at 4 °C had the best quality and highest durability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لاله خانکشی |
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوریهای پس از برداشت، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
رضا طباطبائی کلور |
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سیدجعفر هاشمی |
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.rifst.ac.ir/article_82965_48f436658742e5fc7594ccfe88dcb816.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-1294142.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات