این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۴۰۹-۴۱۸
عنوان فارسی
تعیین منشأ گیاهی عسلهای رایج استان خراسان رضوی براساس خصوصیات رنگ، شوری، مقاومت الکتریکی و مواد جامد تام با استفاده از روشهای کمومتریکس
چکیده فارسی مقاله
در حال حاضر اصالتسنجی در مواد غذایی یک چالش مهم در بازاریابی و تولید آن میباشد. هدف از این مطالعه تقسیمبندی انواع عسل (آویشن، اقاقیا، گشنیز، زرشک، عناب، یونجه و هندبید) با منشأ گیاهی متفاوت براساس خصوصیات رنگ، شوری، مقاومت الکتریکی و مواد جامد محلول تام (TDS) میباشد. برای تقسیمبندی عسلهای تکگل از روشهای کمومتریکس تحلیل مؤلفۀ اصلی (PCA)، آنالیز تشخیصی خطی (LDA) و آنالیز خوشهای (CA) استفاده گردید. نتایج نشان داد دو مؤلفۀ اصلی PC1 و PC2، 77.69 درصد از کل واریانس را شامل میشوند. همچنین در بررسی صورتگرفته با متد LDA نشان داد که این روش توانایی تقسیمبندی عسلهای مختلف با صحت 75 درصد را دارد. ازطرفدیگر متد CA در فاصلۀ اقلیدسی 85/58 عسلها در 7 گروه قرار گرفتند که عسلهای آویشن، زرشک، اقاقیا، عناب و گشنیز تقریباً در گروه مجزا بودند و عسلهای هندبید و یونجه در بین گروهها پراکنده بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنالیز چندمتغیره، اصالتسنجی، تقلبات، عسل، کمومتریکس،
عنوان انگلیسی
Determination of Floral Origin Common Honey in Khorasan Razavi Province Based on Color Characteristics, Salinity, Electrical Resistance and TDS using Chemometrics Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, food adulteration is important to marketing and production. The purpose of this study was to classify different types of honey (Thyme, Chaste tree, Jujube, Coriander, Barberry, Acacia and Alfalfa) with different herbal origin based on color characteristics, salinity, electrical resistance and total dissolved solids (TDS). For classification of honey, principal component analysis (PCA), linear discriminant analysis (LDA) and cluster analysis (CA) of chemometrics method, were used. The results showed the two principal components (PC1 and PC2) comprise 77.69% of the total variance, which indicates the distinction between different honeys based on physicochemical characteristics. It was also shown in the LDA method was able to classify different honeys with an accuracy of 75%. On the other hand, the method of CA in the distance of 85.58, honey was placed in 7 groups that contained thyme, coriander, acacia, barberry and jujube honey in separate groups and alfalfa honey and chaste tree honey were scattered among the groups.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احسان اکبری |
دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
عادل بیگ بابایی |
استادیار، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
مصطفی شهیدی نوقابی |
دانشیار، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.rifst.ac.ir/article_82967_c8307abead4c117d4f1a8fbebca3ac24.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-1294144.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات