این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۴۱۹-۴۳۰
عنوان فارسی
استفاده از روشهای تشخیص الگو در آنالیز دادههای حسگر بویایی جهت شناسایی تقلبات گلوکوز و فروکتوز در عسل
چکیده فارسی مقاله
رایحۀ عسل یکی از پارامترهای مهم در طبقهبندی عسل بهحساب میآید و بوی آن بسته به گلهای مختلف، موقعیت جغرافیایی و ترکیبات تشکیلدهندۀ عسل میتواند متفاوت باشد. هدف از این تحقیق توسعه و ارزیابی یک سامانۀ ماشین بویایی بهعنوان روشی نوین، مقرونبهصرفه، سریع و غیرمخرب جهت شناسایی تقلب در عسل بود. برای این منظور ارتباط بین گازهای سر فضای عسلهای با درصدهای مختلف تقلب (خالص، 20 درصد شربت، 40 درصد شربت، 60 درصد شربت و 80 درصد شربت) مورد ارزیابی قرار گرفت. ماشین بویایی ساختهشده شامل 8 عدد حسگر نیمههادی اکسید فلزی برای جمعآوری اطلاعات موجود در گازهای فضای فوقانی عسل بود. بعد از پیشپردازش دادههای بهدستآمده از ماشین بویایی مدلهای تشخیص الگو جهت شناسایی تقلب مورداستفاده قرار گرفتند. اجزای اصلی سامانۀ طراحیشده شامل سامانۀ تحصیل داده، الگوریتمهای تشخیص الگو و تحلیل داده میباشد. تحلیل مؤلفههای اصلی (PCA)، تجزیۀ خوشهای (HCA)، تحلیل (آنالیز) و تفکیککنندۀ خطی (LDA) روشهایی بودند که برای تحلیل دادههای بهدستآمده از ماشین بویایی، مورداستفاده قرار گرفتند. باتوجهبه نتایج بهدستآمده دقت تشخیص تقلب شامل 98/4 درصد واریانس به روش PCA، 99 درصد دقت طبقهبندی به روش HCA و 100 درصد قدرت طبقهبندی به روش LDA بود. نتایج نشان داد ماشین بویایی ساختهشده یک وسیلۀ کارآمد و قابلاطمینان در تشخیص تقلب عسل است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تشخیص الگو، تقلب، حسگر، عسل، ماشین بویایی،
عنوان انگلیسی
Utilizing Pattern Recognition Methods for Detecting the Adulteration of Glucose and Fructose in Honey
چکیده انگلیسی مقاله
The aroma of honey is one of the important parameters in honey grading and that is depended on several factors, such as geographical origin, climate, botanical and environmental conditions. The aim of this study was the development and evaluation of an electronic nose as a new, fast and nondestructive method for detecting adulteration in honey. In this research, the ability of electronic nose as a non-destructive system for detecting honey adulteration with different percentages (pure, 20% syrup, 40% syrup, 60% syrup and 80% syrup) was investigated. The developed electronic nose consists of 8 metal oxide semiconductor sensors (MOS) to detect adultery in honey. After preprocessing the data obtained from the electronic nose the chemometric methods were utilized to classify different type of honey. Principle component analysis (PCA), hierarchical cluster analysis (HCA), linear discriminate analysis (LDA), were used to analyze the data obtained from electronic nose. Based on the results, the detection of adulteration was 98.4% of variance for PCA method, 99% accuracy for HCA method and 100% classification power by LDA method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید فعال |
استادیار، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمد لغوی |
استاد، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سعادت کامگار |
استادیار، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمدحسین رئوفت |
استاد، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمدتقی گلمکانی |
دانشیار، بخش مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.rifst.ac.ir/article_82968_53bfb61fee0c5d02b779fddad9e87811.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-1294145.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات