این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۴۴۵-۴۵۸

عنوان فارسی بهینه‌یابی شرایط هیدرولیز پروتئین دانۀ کدو با آنزیم آلکالاز به‌منظور دستیابی به حداکثر فعالیت ضداکسایشی و مهارکنندگی اکسید نیتریک
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، بهینه‌سازی شرایط هیدرولیز پروتئین دانۀ کدو (Cucurbita pepo) به‌منظور دستیابی به حداکثر خصوصیات مهارکنندگی رادیکال 2،2- دی فنیل -1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و مهارکنندگی اکسید نیتریک با استفاده از نرم‌افزار Design Expert و روش سطح پاسخ موردبررسی قرار گرفت. به‌این‌منظور غلظت آنزیم آلکالاز 0/7-3/30 درصد، دمای 32-58 درجۀ‌ سانتی‌گراد و زمان 30-290 دقیقه به‌عنوان سطوح متغیرهای مستقل انتخاب شدند. نتایج نشان داد که شرایط بهینه برای دستیابی به حداکثر خاصیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و مهارکنندگی اکسید نیتریک، دمای 44 درجۀ سانتی‌گراد، زمان 260 دقیقه و غلظت آنزیم به سوبسترا 3 درصد و با قابلیت ضداکسایشی و مهارکنندگی اکسید نیتریک برابر با 72/03 و 89/34 درصد بود که تا حدود زیادی مشابه با نتایج پیشنهادشده توسط نرم‌افزار (75/33 و 84/71 درصد) بود. طبق نتایج به‌دست‌آمده پروتئین هیدرولیزشدۀ دانۀ کدو از قابلیت ضداکسایشی و مهارکنندگی اکسید نیتریک مناسبی برخوردار می‌‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of Hydrolysis Condition of Pumpkin Seeds with Alcalase Enzyme to Achieve Maximum Antioxidant and Nitric Oxide Inhibition Activity
چکیده انگلیسی مقاله In this research, optimization of pumpkin (Cucurbita pepo) hydrolysis condition was investigated in order to achieve maximum 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging and nitric oxide inhibition activity using Design Expert software and response surface method. For this purpose, hydrolysis conditions including concentration of alcalase enzyme were selected within 0.7-3.30%, temperature 32-58 °C and hydrolysis time 30-290 min as independent variable. The results showed that optimum hydrolysis conditions to achieve the maximum DPPH radical scavenging and nitric oxide inhibition activity were temperature of 44 °C, hydrolysis time of 260 min, and enzyme to substrate concentration of 3% which under this condition the DPPH radical scavenging and nitric oxide inhibition activity of hydrolyzate was 72.03 and 89.34%, respectively that was largely similar to the results proposed by the software (75.33 and 84.71%). According to the results, pumpkin seed protein hydrolyzate showed high antioxidant and nitric oxide inhibitory properties and can be used as a suitable ingredient in food formulations.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کوثر ذاکری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علیرضا صادقی ماهونک |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

محمد قربانی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علی مویدی |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

یحیی مقصودلو |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.rifst.ac.ir/article_82970_fb9d9f04bff6c3491e8df94c9ae83b79.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-1294147.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات