این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Chemical Engineering، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۵۷-۷۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Time and Temperature on Moisture Content, Shrinkage, and Rehydration of Dried Onion
چکیده انگلیسی مقاله In this paper, the experimental data of the onion drying process by a batch cabinet dryer is investigated. Obtained experimental data including moisture content, shrinkage, and rehydration via random factorial scheme are analyzed. Comparison of data average is carried out with the help of the multi amplitude test of Duncan. Statistical analysis of experimental data shows that time, temperature, and their combined effect have a reasonable impact on the moisture content and rehydration value of dried samples. However, a combined effect of time and temperature on the shrinkage value is not meaningful (P>0.05). The results also show that increasing time and temperature leads to a decrease in the moisture content of the samples, but it increases the value of rehydration and the shrinkage of samples.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Drying,Onion,Moisture content,Rehydration,Shrinkage

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://www.ijche.com/article_15162_afb3fe6eda0d866e52e77ac711ea8dbf.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات