این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Iranian Journal of Chemical Engineering
، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Enhanced Degumming of Soyabean Oil and its Influences on Degummed Oil and Lecithin
چکیده انگلیسی مقاله
e"> In order to study the effective factors on the quality and quantity of lecithin extracted from soybean oil and the residual amount of phosphatids in degummed oil, this study was arranged. Crude oil recovered from soybean which had been processed by conventional solvent extraction and reached a phosphorus content of 454 ppm was used for this purpose. Treatments were carried out under different concentrations of phosphoric acid (zero, 0.05, 0.1, 0.2, 0.5, 2) and different percents of water ( 0.5, 1, 2, 5, 3, 4) at different temperatures (25, 50, 60, 75, 90 °C) and with different stirring times (5,10, 20, 40, 60 min). The highest phosphatid recovery was obtained with 3 %(v/v) water at 75 °C with a stirring time of 20 minutes. Adding phosphoric acid decreased the phosphatid residue in the degummed oil, but the quality of lecithin was reduced. However, the addition of phosphoric acid lower than 0.05 %(v /v) at 60 °C resulted in the same recovery efficiency with no major effect on the quality of lecithin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Soybean oil,Degumming,Lecithin,Phosphatid,Extraction
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://www.ijche.com/article_11268_14393fab113944b25541e353ee3dbcc7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات