این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۱

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Sweeteners on Viscosity and Particle Size of Dilute Guar Gum Solutions
چکیده انگلیسی مقاله The effects of some synthetic sweeteners on the rheological and physical properties of guar gum in dilute solutions were investigated.Measurements include the determination of intrinsic viscosity and the particle size, surface weighted mean [D3, 2], volume weighted mean [D4,3] and specificsurface area ofguar gum andsyntheticsweeteners mixtures. The concentration of these sweeteners were 0, 0.1, 0.2 % w/w for aspartame, acesulfame-k and cyclamate, and 0, 0.001, 0.002 % w/w for neotame. Gum was evaluated for intrinsic viscosity by various models i.e. Huggins, Kraemer, Tanglertpaibul and Rao equations. The results showed that the values obtained for intrinsic viscosity were different upon various equations used. The plot of relative viscosity versus concentration, obtained from Tanglertpaibul and Rao model described best the phenomenon. Sweeteners had no significant effect on intrinsic viscosity of guar gum solutions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Guar gum,Intrinsic viscosity,Sweetener,Rheology

نویسندگان مقاله وحید سماواتی |
department of food science amp;amp; engineering, faculty of biosystem engineering, university of tehran, karadj, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید هادی رضوی | sayed hadi
department of food science amp;amp; engineering, faculty of biosystem engineering, university of tehran, karadj, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید محمد موسوی | sayed mohammad
department of food science amp;amp; engineering, faculty of biosystem engineering, university of tehran, karadj, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.ijcce.ac.ir/article_6994_5be55462f8691efe4814cb1324ae2fc7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات