این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering
، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۴۳-۴۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Experimental Evaluation of Batch and Continuous Production of Baker’s Yeast under Computer Controlled pH
چکیده انگلیسی مقاله
Steady state and dynamic fermentations of baker's yeast in molasses based media were analyzed in a laboratory scale bioreactor. Sugar and biomass balances together with the Monod biokinetics were used to develop the process model. Parameters of the model were obtained using collected experimental data. Model predicted open loop responses to step changes in feed concentration as well as dilution rate were compared with experimental data and a good agreement was observed. Despite the nonlinear nature of pH in a biological system, it was controlled successfully using a special on-off strategy implemented on a personal computer. Results proved that productivity of the continuous process was at least twice that of the batch process.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Baker’s yeast,Continuous production,Modeling,pH control
نویسندگان مقاله
حمیدرضا kariminiaae hamedaani | hamid reza kariminiaae hamedaani
department of chemical and petroleum engineering, sharif university of technology, p.o. box 11365-9465, tehran, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
محمد شاهرخی |
department of chemical and petroleum engineering, sharif university of technology, p.o. box 11365-9465, tehran, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
رضا roostaazad |
department of chemical and petroleum engineering, sharif university of technology, p.o. box 11365-9465, tehran, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
نشانی اینترنتی
http://www.ijcce.ac.ir/article_8124_d2bbc4d60e7f706cd3b97bab8dac6edd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات