این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Thermal Analysis of Adenosine Deaminase in the Presence of Sodium N-Dodecyl Sulphate
چکیده انگلیسی مقاله
The thermal denaturation of adenosine deaminase (ADA) has been investigated in the presence of sodium n-dodecyl sulphate (SDS) over the temperature range of (293-363K) in 2.5 mM phosphate buffer, pH 6.4 by temperature scanning spectroscopy. The interaction of SDS caused the folding of adenosine deaminanse resulting in a decrease of TH (temperature of minimum solubility), TS (temperature of maximum stability), DHVH / DH293 (intermolecular force between hydrophobic parts of adenosine deaminase with water) and other corresponding thermodynamic parameters. The folding of adenosine deaminase by SDS, induced minimum solubility at lower temperatures indicating enhanced apolar interactions in the interior phase resulting in a lower value for TH. In contrast the interaction of ADA with dodecyl trimethylammonium bromide (DTAB) led to the unfolding of the enzyme and a higher value of TH.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی اکبر موسوی موحدی | ali akbar moosavi movahedi
nstitute of biochemistry and biophysics, university of tehran, p.o. box 13145-1384 tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن مقدم نیا |
institute of biochemistry and biophysics, university of tehran, p.o. box 13145-1384 tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک (Institute of biochemistry and biophysics)
غلامحسین حکیم الهی | gholam hossein
institute of chemistry, academia sinica, taipei, taiwan 11529, republic of china
نشانی اینترنتی
http://www.ijcce.ac.ir/article_10391_ab64fe37392b1525060f3a715ab2d85f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات