این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Iranian Journal of Fisheries Sciences
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۴۸۵-۱۴۹۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Functional properties of fish protein hydrolysates from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle produced by two commercial enzymes
چکیده انگلیسی مقاله
Fish protein hydrolysates were prepared from Cuttlefish (Sepia pharaonis) muscle using alcalase and protamex methods. By conducting the Cuttlefish protein hydrolysate using alcalase (CPHA), it showed higher degrees of hydrolysis, proximate composition, yield, emulsifying activity index (EAI), emulsion stability index (ESI), foaming activity index (FAI), solubility, water holding capacity (WHC) and Oil absorption capacity (OAC) than cuttlefish protein hydrolysate using protamex (CPHP) but the foaming stability index (FSI) and peptide chain length (PCL) were more in the second treatment. Amino acids profiles of the CPHs were higher in essential amino acids compared to the recommended pattern of requirement by FAO/WHO and NRC standards. Phenylalanine is the first limiting amino acid in the hydrolysate. However, the hydrolysate has the potential for application as an ingredient in formulated diets. Some functional properties such as FAI, FSI and solubility were high in CPHs, thus, they can be used in different food and beverages.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
z رفتنی امیری | z raftani amiri
r صفری | r. safari
t بخشنده | t. bakhshandeh
f احمدی واوسری | f ahmadi vavsari
نشانی اینترنتی
http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-653-5&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
Genetics
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات