این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Iranian Journal of Fisheries Sciences
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱۱۰۸-۱۱۲۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical composition and in vitro antimicrobial activity of some Iranian medical herbs against Yersinia ruckeri
چکیده انگلیسی مقاله
Increasing bacterial resistance to commercial antibiotics has led to considering medicinal herb applications. This study aimed to identify chemical composition of essential oil of some native medical herbs and their antibacterial activity against Yersinia ruckeri compared with Enrofloxacin in in vitro experiments. The antibacterial activities of ethanolic extracts and essential oils of Eryngium campestre, Pimpinella affinis, Mentha piperita, Achillea wilhelmsii and Cuminum cyminum were analyzed by disk diffusion, Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) methods in in vitro. Also, the oil constituents of the mentioned plants were analyzed by gas chromatography. The MIC value of the ethanolic extracts and essential oils were 31.2-500 µg/mL and 15.6-250 µg/mL, respectively, while the MBC of the mentioned extracts and essential oil were 62.4-500 µg/ml and 31.2-250 µg/ml, respectively. The results showed that the C. cyminun, E. campestre and M. piperita could be introduced as more effective antimicrobial candidates to aquaculture industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m عادل | m. adel
r صفری | r. safari
امیرحسین ghitanchi | a h ghitanchi
محمدجواد ذریه زهرا | m j zorriehzahra
نشانی اینترنتی
http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-1272-216&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
fish disease
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات