این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Iranian Journal of Fisheries Sciences
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۳۹۴-۴۰۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of modified atmosphere packaging on some quality attributes of a ready-to-eat salmon sushi
چکیده انگلیسی مقاله
Sushi, a very popular food worldwide became a popular ready-to-eat food selling in supermarkets, but it exhibit distinct features, which are associated with microbiological hazards. Therefore, MAP technology, known to reduce aerobic bacteria in fishery products, was used to improve quality of ready-to-eat salmon sushi in this study. Salmon sushi were packaged with air (control), 50%N2 /50%CO2 (MAP-a), and 100% CO2 (MAP-b), stored at 4 ±1°C for 6 days and analyzed every day. During the study, control samples taken the lowest sensory scores. The total color change (ΔE) was lower in MAP samples comparing to controls. Likewise, mesophilic and psychrophilic aerobic bacteria counts of gas-treated samples were significantly lower. These results show the positive effect of MAP technology on the quality of salmon sushi. Regarding the improving demand to ready-to-eat sushi selling in supermarkets, this result will be useful in further studies and commercial applications.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sushi, Salmon, Modified atmosphere packaging, Ready-to-eat
نویسندگان مقاله
| d ucok alakavuk
| d ucok alakavuk
s ulusoy | s ulusoy
نشانی اینترنتی
http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-1272-89&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
Fish processing
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات