این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Fisheries Sciences، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۷۸-۱۸۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of vacuum-packing method on the shelf – life of Capoeta umbla sausages
چکیده انگلیسی مقاله The effect of vacuum packing on the shelf-life of sausages produced from Capoeta umbla were investigated during storage periods. For this purpose, microbial, chemical and sensory changes were analyzed throughout the storage time. The microbial flora of the sausages comprised mainly mesophilic bacteria, psychrotrophic bacteria, lactic acid bacteria, yeast and molds. Escherichia coli, Staphylcoccus aureus and coliforms were not detected in the sausage samples. Total volatile basic nitrogen (TVB-N) and thiobarbituric acid (TBA) increased gradually with storage time while the concentration of moisture was not affected during the storage period. Application of vacuum-packing at 4±1°C extended the shelf-life of sausage samples by approximately 30 days.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fish sausage, Capoeta umbla, vacuum packed, shelf-life

نویسندگان مقاله e özpolat | e özpolat


b patır | b patır


h ş گوران | h ş guran


محمدرضا gul | m r gul



نشانی اینترنتی http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-1272-72&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده Fish processing
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات