این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Fisheries Sciences، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱۴۰-۱۵۳

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical, microbiological and sensory evaluation of gutted kilka coated with whey protein based edible film incorporated with sodium alginate during frozen storage
چکیده انگلیسی مقاله The effects of whey protein (12%) and sodium alginate (0.5%) on chemical, microbial and sensory changes and shelf life in kilka during frozen storage are investigated for up to 6 months. Total bacteria count and Staphylococcus bacteria counts(2 / 51 and 1 / 44 log CFU/g) in coated samples showed decrease in comparison with control samples(3.21- 2.28 log CFU/g). Moisture of coated samples had significant increase than control treatment (p< 0.05). protein, lipid, ash and calorie were higher in test samples as compared with the control samples. Free fatty acids, TBRS, peroxide value, TVN and pH in coated samples showed significant decrease in comparison with control (p< 0.05). Sensory evaluation of coated samples showed significant difference in comparison with control (p< 0.05). It is suggested that whey protein edible coating incorporated with sodium alginate can enhance quality and increase shelf life of kilka fish in storage of freezing up to 6 months.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m سیف زاده | m. seyfzadeh


علی اکبر مطلبی | a a motalebi


s کاکولکی | s. kakoolaki


h قلی پور | h. gholipour



نشانی اینترنتی http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-600-8&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده Fish processing
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات