این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian Journal of Fisheries Sciences، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۲۵۵-۲۶۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Impacts of whey protein edible coating on chemical and microbial factors of gutted kilka during frozen storage
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to investigate the impact of whey protein coating on quality and shelf life of Kilka fish. Whey protein edible coating was prepared in three different concentrations, including 3, 7, 10 and 13%. Then gutted Kilkas were coated for 1h, packed in polyethylene dishes with cellophane blanket and stored at -18 °C. Total microbial count, total volatile nitrogen (TVN) and moisture evaluation were carried out within 0, 1, 2, 3 and 4 months (sample size: 75 packages, weighted 250 grams each). Results showed that there was no significant difference between total microbial count and total volatile nitrogen among samples (p>0.05). Moisture of coated samples with 13% concentration of whey protein had significant difference with other treatments (p< 0.05) suggesting that whey protein edible coating with 13 % concentrations can enhance quality and increase shelf life of Kilka fish in storage of freezing up to 4 months.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی اکبر مطلبی | a a motalebi


a hasanzati رستمی | a hasanzati rostami


علی اکبر خانی پور | a a khanipour


m سلطانی | m. soltani



نشانی اینترنتی http://www.jifro.ir/browse.php?a_code=A-10-1-6&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات