این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات آفات گیاهی، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۵۵-۶۹

عنوان فارسی تاثیر غلظت و مدت زمان تغذیه از ماده‌ی قندی بر مقاومت حشرات کامل زنبور پارازیتویید Bracon hebetor Say به سرما
چکیده فارسی مقاله ذخیره ‏سازی در سرما یک روش رایج برای نگهداری طولانی‏ مدت زنبور پارازیتویید Bracon hebetor در انسکتاریوم‏ ها است. این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات غلظت آب‏ عسل (در سه سطح 5، 20 و 40 درصد) و مدت زمان تغذیه (در سه سطح 24، 48 و 72 ساعت) بر مقاومت حشرات کامل این زنبور به سرما انجام شد. حشرات کامل زنبور بلافاصله پس از خروج از شفیره ‏ها جمع ‏آوری و پس از تغذیه با تیمار مورد نظر، به مدت 7 روز درون یخچال (دمای 1±5 درجه ‏ی سلسیوس) ذخیره‏‏سازی شدند و سپس، کیفیت آن‏ها با جمعیت شاهد (نگهداری شده در دمای 1±25 درجه‏ ی سلسیوس، رطوبت نسبی 5±60 درصد و دوره ‏ی نوری 16 ساعت روشنایی به 8 ساعت تاریکی) مقایسه شد. با افزایش غلظت آب‏ عسل، طول عمر، زادآوری و قدرت پارازیتیسم زنبورهای ماده در جمعیت‏ شاهد، افزایش یافتند و در غلظت 40 درصد به بیش‏ترین مقدار خود رسیدند (به ترتیب، 4/1±8/17 روز، 1/12±3/230 عدد تخم/ زنبور ماده و6/8±3/140 عدد لارو میزبان/ زنبور ماده). غلظت ماده‏ ی قندی و مدت زمان تغذیه، کیفیت زنبورهای ذخیره ‏سازی شده در یخچال را نیز تحت تاثیر قرار دادند. تغذیه‏ی حشرات کامل زنبور از آب‏ عسل 40 درصد، باعث افزایش تحمل آن به سرما و بیش‏تر شدن طول عمر و زادآوری پس از سپری شدن دوران ذخیره‏ سازی شد. طول عمر، زادآوری و قدرت پارازیتیسم زنبورهای ماده ‏ای که پیش از ذخیره ‏سازی در یخچال به مدت 24 ساعت با آب عسل 40 درصد تغذیه شده بودند به ترتیب، 1/2±9/22 روز، 4/46±9/330 عدد تخم/ زنبور ماده و1/18±3/173 عدد لارو میزبان/ زنبور ماده اندازه‏ گیری شد که به طور معنی‏ داری از سایر تیمارها بیش‏تر بود. بنابراین، برای حفظ کیفیت حشرات کامل این زنبور، تغذیه ‏ی آن‏ها از این تیمار پیش از ذخیره‏سازی در یخچال توصیه می ‏شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کنترل بیولوژیک، پرورش انبوه، پارازیتویید، ذخیره ‌سازی در سرما،

عنوان انگلیسی Effect of sugar concentration and feeding duration on the cold tolerance of Bracon hebetor Say adults
چکیده انگلیسی مقاله Cold storage is a general technique to long-term preservation of wasp parasitoid, Bracon hebetor in insectaries. The aim of this study was to investigate effects of honey solution concentration (5, 20 and 40%) and feeding duration (24, 48 and 72 hours) on the biological and reproductive characteristics of this parasitoidin both cold-stored and not-stored conditions. Adult parasitoids collected immediately after emergence and stored inside a refrigerator (5±1˚C) for 7 days, and mortality, longevity, fecundity and parasitism ability were subsequently assessed. In unstored populations, parasitoid longevity, fecundity and parasitism ability increased by sugar concentration and reached to their peaks in 40% honey solution (17.8±1.4 days, 230.3±12.1 eggs/female and 140.3±8.6 host larvae/ female, respectively). Moreover, sugar concentration and feeding duration significantly affected cold stored parasitoids quality. Adults feeding on high concentration of honey solution (40%), increased significantly their cold tolerance and longevity and fecundity after cold storage. 24-hour feeding on 40% honey solution before cold storage was the best treatment to keep parasitoid quality during cold storage. In this case, female longevity, fecundity and parasitism ability were estimated 22.9±2.1 days, 330.9±46.4 eggs/female and 173.3±18.1 host larvae/female, respectively. In conclusion, it seems that feeding wasps with a 40% honey solution for 24 hours before cold storage could be recommended to increase cold tolerance of adult B. hebetor.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biological control, Mass rearing, Parasitoid, Cold-storage

نویسندگان مقاله علی افشازی |
گروه گیاه‏پزشکی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

الهام نظری فندخت |
گروه گیاه‏پزشکی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://iprj.guilan.ac.ir/article_3306_b581f4b507e35fc4215aa52aff5490b3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/685/article-685-1323804.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات