این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۳-۱۴

عنوان فارسی تاثیر افزودن منبع انرژی بصورت روغن خالص یا همراه با دانه سویای برشته و اکسترود شده بر عملکرد و قابلیت استفاده از روغن در گوساله‌های نر هلشتاین در حال رشد
چکیده فارسی مقاله ارائه مکمل‌های چربی می تواند به شکل‌های متفاوت در جیره دام‌ها صورت گیرد. آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر نحوه ارائه روغن سویا در گوساله‌های پرواری بر روی 18 رأس گوساله نژاد هلشتاین با میانگین وزن 210 کیلوگرم ± 23 صورت گرفت. سه تیمار آزمایشی شامل 1) روغن سویا مخلوط شده با جیره (DMSO)، 2) در قالب دانه سویای برشته شده (روست شده؛ RSB) و 3) در قالب دانه سویای اکسترود شده (ESB) بود. جیره‌ها به صورت هم نیتروژن و هم انرژی بودند. طول دوره آزمایشی 10 هفته بود. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک گوساله‌های پرواری هلشتاین در این آزمایش تحت تأثیر شیوه ارائه چربی در جیره‌های مختلف قرار نگرفت. کمترین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات در آزمایش حاضر مربوط به دانه سویای اکسترود شده بود (04/0P=). غلظت تری گلیسرید در دام های مصرف کننده دانه سویای برشته شده بیشترین بود (01/0P=). فراسنجههای هضمی اندازه گیری شده در گوساله‌های پرواری نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). فعالیت نشخوار کردن در تیمارهای مختلف نیز معنی‌دار نبود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که نحوه ارائه چربی در سطح استفاده شده (39 گرم در کیلوگرم ماده خشک مصرفی) تأثیر چندانی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی جیره در گوساله‌های پرواری ندارد. مطالعات حاضر نیازمند بررسی نحوه ارائه روغن به اشکال متفاوت در سطح بالاتری برای گوساله‌های نر هلشتاین در حال رشد می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن سویا، گوساله پرواری، صفات عملکردی، فرآوری سویا،

عنوان انگلیسی Effect of increased energy level with dietary mixed soy-oil or soybean seeds as roasted or extruded on performance and oil availability in growing Holstein male calves
چکیده انگلیسی مقاله Oil sources could be fed in different forms in animal diets. The objective of the present study was to evaluate the effect of delivery method of soy oil in growing Holstein male calves. Eighteen growing Holstein bull calves (210±23 kg of BW) were randomly allocated in three different treatments with different delivery methods of soy-oil as follow; 1) dietary mixed soy oil (DMSO), 2) roasted soybean seed (RSB), 3) extruded soybean seed (ESB). The diets well balanced as isocaleric and isonitrogenous. The study lasted 10 weeks. Intake was recorded daily and weighing was done by monthly intervals throughout the experiment. Results show that performance parameters (intake, gain and feed conversion ratio) were not influenced with different treatments. Considering the blood metabolites results cleared that beta-hydroxy butyrate (BHBA) reduced in ESB treatment (P < 0=04). The TG concentration was increased in RSB treatment (P=0.01). Digestibility of nutrients also did not differ among treatments (P > 0.05). Delivery method of oil in diets did not influence chewing activity in Holstein calves. Results indicated that based on the experimental dietary fat level (39 g/kg DM), different delivery methods of soy oil may not influence growing calves' performance and digestibility. Future research warranted to evaluate the delivery method of oil (fat) in higher levels in growing Holstein calves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Soy-oil, growing calve, Performance, soybean processing

نویسندگان مقاله علیرضا چراغی کمالان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام-دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- دانشگاه اراک

مهدی کاظمی بنچناری |
دانشیارگروه علوم دامی – دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی-دانشگاه اراک.

مجید کلانتر نیستانکی |
استادیار گروه علوم دامی-مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان قم.

مهدی میرزائی |
استادیارگروه علوم دامی –دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی-دانشگاه اراک.


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118646_d16331e26ca12531f4e2503d4d9e386f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325947.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات