این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۱۵-۲۶

عنوان فارسی تعیین ارزش غذایی بقایای کمپوست قارچ پس از خاکزدایی سیلو شده با ملاس
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌منظور بررسی ویژگی‌ها و ارزش غذایی سیلاژ بقایای کمپوست قارچ خوراکی دکمه‌ای (SBMC) پس از خاکزدایی و افزودن سطوح مختلف ملاس در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. ابتدا خاک موجود در بخشی از SBMC با استفاده از روش شستشو جدا شد. تیمارهای آزمایشی (1+5 تیمار) شامل 1) SBMC بدون افزودن ملاس (شاهد)، 2) SBMC به‌ همراه 5/7 درصد ملاس، 3) SBMC به‌ همراه 15 درصد ملاس، 4) SBMC شسته شده به‌ همراه 5/7 درصد ملاس و 5) SBMC شسته شده به ‌همراه 15 درصد ملاس بودند که به مدت 60 روز سیلو شدند. از سیلاژ ذرت (به ‌عنوان سیلاژ معمولی) جهت مقایسه استفاده شد. درصد ماده خشک، ترکیب شیمیایی، غلظت اسید لاکتیک، کل اسیدهای چرب فرار، کربوهیدرات‌های محلول در آب و آمونیاک، pH، ظرفیت بافری و شاخص کیفی سیلاژها اندازه‌گیری شد. درصد ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، NDF و ADF در SBMC، قبل از سیلو کردن به ‌ترتیب 04/28، 59/55، 46/6، 69/29، 01/27 درصد بود. درصد ماده خشک، پروتئین خام و ADF در بین تیمارها بعد از 60 روز سیلو کردن، تفاوت معنی‌داری نداشتند(05/0p>). اما درصد ماده آلی در تیمارهای 4 و 5 (به ‌ترتیب 51/65 و 85/61 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد افزایش نشان داد (05/0p<). تیمار 5 دارای کمترین مقدار pH (16/5) و بیشترین مقدار اسید لاکتیک (80/15 گرم بر کیلوگرم ماده خشک) بود. شاخص کیفی نیز در تیمار 5 بیشترین مقدار (56/66) بود. به‌طور کلی، جداسازی خاک و اضافه کردن 15 درصد ملاس به SBMC سبب بهبود ارزش غذایی سیلاژآن شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بقایای کمپوست قارچ، ترکیب شیمیایی، افزودن ملاس،

عنوان انگلیسی Determining the nutritional value of the spent mushroom compost after soil removal ensiled with molasses
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the characteristics and nutritional value of spent button mushroom compost (SBMC) silages prepared by soil removal and adding different levels of molasses in a completely randomized design. Firstly, the soil in a part of SBMC was removed by washing method. Treatments (1 + 5 treatments) were consisted of 1) SBMC without adding of molasses (control), 2) SBMC plus 7.5% molasses, 3) SBMC plus 15% molasses, 4) washed SBMC plus 7.5% molasses and 5) washed SBMC plus 15% molasses that ensiled for 60 days. Corn silage was used (as a typical silage) for comparison. Dry matter, chemical composition, lactic acid, total volatile fatty acids, water soluble carbohydrates and ammonia concentrations, pH, buffering capacity and flieg point in the silages were determined. Dry matter, organic matter, crude protein, NDF and ADF percentage before ensiling were 28.04, 55.59, 6.46, 29.69 and 27.01%, respectively for intact SBMC. Dry matter, crude protein and ADF percentage did not differ among the treatments after 60 days of ensiling (p>0.05). But, organic matter percentage increased in the treatments 4 and 5 (65.51 and 61.85%, respectively) compared with the control (p< 0.05). The treatment 5 had the lowest pH (5.16) and highest lactic acid concentration (15.80 g/kg DM). The fleig point was highest in treatment 5 (66.56). Generally, the soil removal and adding 15% molasses into SBMC, improved the nutritional value of its silage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سارا کلوندی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

خلیل زابلی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

مصطفی ملکی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118647_978a8e0bb6227459020d695dad589f95.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325948.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات