این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۵۳-۶۶
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی در بوقلمون های تجاری
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و ترئونین جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی در بوقلمونهای تجاری انجام گردید. تعداد 160 قطعه بوقلمون نر 4 هفته سویه نیکولاس 300 بطور تصادفی به 10 گروه با 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی فاکتوریل (5×2) توزیع گردیدند. گروههای آزمایشی شامل دو سطح پروتئین خام (26 و 4/23 درصد) و 5 سطح ترئونین کل(75/0 85/0، 95/0، 05/1و 15/1 درصد جیره) بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را در فضولات کاهش داد (05/0P<)، هر چند بر قابلیت هضم ایلئومی اثری نداشت. سطح 05/1 درصد ترئونین موجب بهبود قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی فضولات گردید (05/0P<). بین سطوح پروتئین خام و ترئونین جیره برای قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی اثر متقابل وجود داشت (05/0P<). کاهش سطح پروتئین خام، سطح آلبومین و اسید اوریک را بطور معنیداری کاهش داد. هر چند اسید آمینه ترئونین اثری بر مقادیر گلوکز، اسید اوریک، کلسترول، تری گلیسرید، HDL، LDL و VLDL نداشت. یافتههای پژوهش حاضر بطور کلی نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام باعث کاهش قابلیت هضم مواد مغذی جیره و اسید اوریک سرم و افزایش سطح ترئونین جیره باعث بهبود قابلیت هضم مواد مغذی فضولات و افزایش سطح پروتئین وگلوبولین سرم در بوقلمونهای تجاری میگیرد. بنابراین توصیه میگردد در جیره بوقلمونهای نیوکلاس سطح 26 درصد پروتئین خام با 05/1 درصد ترئونین کل در سن 4 تا 8 هفتگی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بوقلمون، پروتئین خام، ترئونین، قابلیت هضم مواد مغذی،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of crude protein and threonine Amino acid on nutrient digestibility and blood parameters in commercial turkeys
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effects of different levels of dietary crude protein (CP) and threonine(Thr) on nutrient digestibility and blood parameters in Nicholas turkeys.A total of 160 male turkeys (Nicholas 300) with 4wk of age were randomly assigned to 10 treatments with 4 replicates in 2×5 factorial arrangement. Experimental treatments including two different CP levels (26 and 23.4%) and Thr in 5 levels (0.75, 0.85, 0.95, 1.05 and 1.15% of diet). Results showed that reducing the level of CP in the diet reduced fecal digestibility of dry matter and organic matter(P< 0.05), However,there was no significant effect on illeum digestibility.Level of 1.05% of threonine improved illeum digestibility of crude protein and fecal digestibility of dry matter and organic matter (P< 0.05). There was an interaction between levels of CP and threonine for the nutrient illeum digestibility(P< 0.05). Reducing of levels of CP significantly decreased albumin and uric acid concentration (P< 0.05), However, diet CP concentration did not have significant effect (P>0.05) on other blood parameters.Levels of 0.95 and 1.15% of Thr significantly increased serum total protein and globulin levels compared to other Thr concentrations (P< 0.05). Levels of 1.05 and 1.15% of Thr decreased albumin concentration and albumin/globulin ratio(P< 0.05), Although Thr had not significant effect on glucose,uric acid,cholesterol, triglyceride,HDL,VLDL and LDL concentration(P>0.05).The findings of this study showed that reducing the level of CP, decreased nutrients digestibility and serum uric acid and increased levels of Thr in the diet improved fecal nutrients digestibility and increased serum protein and globulin levels in commercial turkeys
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Turkey, Crude protein, Threonine, Nutrients digestibility
نویسندگان مقاله
رامین حبیبی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
قاسم جلیلوند |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
حسین جان محمدی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
کمال شجاعیان |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118650_e9859b65f13c1c87812bb5543733b51b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325951.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات