این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۱۴۱-۱۵۸
عنوان فارسی
اثرات متقابل اسیدهای آمینه کریستاله مکمل شده و جیرههای غذایی با کیفیت متفاوت پروتئین بر عملکرد، بازده انرژی و پروتئین، اجزای لاشه و ریخت شناسی روده جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف اسیدهای آمینه کریستاله مکمل شده در جیرههای غذایی با کیفیت متفاوت پروتئین، بر عملکرد، بازده انرژی و پروتئین، اجزای لاشه و ریخت شناسی روده باریک ، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت فاکتوریل 4×2 انجام شد. در این آزمایش از 576 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (بصورت مخلوط)، با6 تکرار (12 جوجه درهر تکرار) در سه دوره پرورشی آغازین، رشد و پایانی استفاده شد. جیره های غذایی، شامل ذرت-کنجاله سویا (بعنوان منبع پروتئین باکیفیت بالا) و گندم-کنجاله کلزا (بعنوان منبع پروتئین با کیفیت پایین) و 4 سطح اسیدهای آمینه کریستاله (سطح نیازمندی، صفر یا فاقد اسیدهای آمینه کریستاله مکمل شده، 10 و 15 درصد بالاتر از سطح نیازمندی دیال-متیونین، ال-لیزین، ال-ترئونین و ال-تریپتوفان) پیشنهادی راس 308، صورت گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از جیره غذایی تنظیم شده بر اساس کنجاله سویا و سطح نیازمندی نسبت به تمامی تیمارهای آزمایشی باعث افزایش انرژی و پروتئین مصرفی، خوراک مصرفی و وزن بدن در دوره پایانی شد. از طرفی نتایج نشان داد که اضافه نمودن اسیدهای آمینه کریستاله در سطوح 10 و 15 درصد بالاتر از سطح نیازمندی به جیره غذایی حاوی کنجاله کلزا و گندم بهعنوان منبع پروتئین با کیفیت پایین سبب افزایش انرژی و پروتئین مصرفی، کاهش بازده انرژی و پروتئین و افزایش مصرف خوراک و وزن بدن در دوره پایانی گردید. اثرات متقابل بین جیرههای غذایی با کیفیت متفاوت پروتئین و سطوح مختلف اسیدهای آمینه کریستاله نیز سبب بروز تفاوت معنیدار بر اجزای لاشه و صفات ریختشناسی روده نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Interactive effects of crystalline amino acids supplemented and diets with different protein quality on performance, energy and protein efficiency, carcass components and intestinal morphology of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
For evaluation the effects of different levels of crystalline amino acids supplemented in the diets with different protein quality on performance, energy and protein efficiency, carcass components and intestinal morphology, where, experiment conducted with completely randomized design by 2×4 factorial. In this experiment were used 576 Ross 308 (mixed) broiler chickens with 6 replicates (12 chickens per each replicate) on starter, grower and finisher periods. Experiment diets have been including maize-soybean meal (as high quality protein source) and wheat-canola meal (as low quality protein source) and four levels of crystalline amino acids (recommended levels, 0 or without supplemented crystalline amino acids, 10 and 15% higher than the recommended levels of DL-Methionine, L-Lysine, L-Threonine and L-Tryptophan) by broiler Ross 308. The results of this study showed that the use of adjusted diet based on soybean meal and the recommended level related to other treatments, were causes to increase the energy and protein consumed and also the feed intake and body weight at finisher period. On the other hand, the results showed that adding amino acids crystalline 10 and 15% higher than the recommended levels to diet containing canola meal and wheat as a low-quality source caused an increase on energy and protein consumption, thus reduced energy and protein efficiency and an increase on feed intake and weight gain at finisher period. Interactions between diets with different protein quality and different levels of crystalline amino acids also did not show significant differences on carcass components and intestinal morphological traits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
وجیهه نیکوفرد |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
شهاب قاضی |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
اکبر یعقوبفر |
استاد پژوهشی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118657_8ac82fabf12e33726ec73727b8386708.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325958.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات