این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۱۵۹-۱۷۲
عنوان فارسی
گوارشپذیری و تخمیر کاه گندم و کنجاله سویا توسط باکتریهای جدا شده از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیرههای حاوی تفالهزیتون
چکیده فارسی مقاله
آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر استفاده از مقادیر مختلف تفالهزیتون به جای دانه جو در جیره گوسفندان بر فعالیت میکروارگانیسمها یا باکتریهای جداشده از مایع شکمبه آنها در گوارش کاهگندم (منبع الیافی) و کنجالهسویا (منبع پروتئینی) انجام شد. برای این منظور از تعداد 12 راس گوسفند عربی نر بالغ با میانگین وزنی 33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل مایع حاصل از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با سه جیره آزمایشی مشتمل بر چهار تکرار بود: 1-جیره شاهد (فاقد تفالهزیتون)، 2- جیره حاوی 8/7 درصد تفاله زیتون و 3- جیره حاوی 6/15 درصد تفالهزیتون. پتانسیل تولید گاز کاهگندم کشت شده با باکتریهای جدا شده از مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره حاوی 6/15 درصد تفاله زیتون به طور معنیداری نسبت به شاهد کاهش یافت (92/76 در برابر 48/47 میلیلیتر). گوارشپذیری ماده آلی کاه گندم توسط جمعیت کامل میکروارگانیسمهای شکمبه حاصل از گوسفندان تغذیه شده با 8/7 درصد تفالهزیتون در جیره، نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (12/21 در برابر 90/30 درصد). نرخ تولید گاز کاهگندم و کنجالهسویای تخمیر شده با مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیرهی حاوی 8/7 درصد تفالهزیتون در مقایسه با سایر جیرهها بیشترین مقدار بود (بهترتیب 017/0 و 05/0 میلیلیتر در ساعت). مقدار عامل جداکننده (PF)، بازده تولید توده میکروبی و تجزیه دیواره سلولی کاه گندم کشت شده با باکتریهای جداسازی شده از مایع شکمبه گوسفندان دریافت کننده جیره حاوی 6/15 درصد تفالهزیتون نسبت به بقیه جیرهها کمتر بود. گوارشپذیری ماده خشک کاه گندم و کنجالهسویا توسط جمعیت کامل میکروارگانیسمهای
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Digestibility and fermentation of wheat straw and soybean meal by isolated rumen bacteria from sheep fed diets containing olive pulp
چکیده انگلیسی مقاله
The present experiment was conducted to determine the effect of different amounts of olive pulp replaced with barley grain in the diet of sheep, on whole microorganisms or bacteria activity isolated from their rumen, in digestion of wheat straw (fiber feed source) or soybean meal (protein feed source). The experiment was conducted with 12 Arabi male sheep (weight 33 kg) in a completely randomized design. The experimental treatments were the liquor taken from rumen of sheep fed three diets containing: 1- Control (without olive pulp), 2- 7.8 and 3- 15.6% of the olive pulp. Potential of gas production of wheat straw that was incubated by isolated bacteria from rumen fluid of sheep fed with diet contain 15.6% olive pulp, decreased significantly in compared to control (76.92 vs. 47.48 ml). Organic matter digestibility of wheat straw by whole microorganisms of sheep fed with diet containing 7.8% olive pulp was increased in compared to the control diet (21.12 vs. 30.90%). Gas production rate of wheat straw and soybean meal fermented with rumen fluid of the sheep fed diet containing 7.8% olive pulp was maximum amount among all diets (0.017 and 0.05 ml/h, respectively). Partitioning factor (PF), the efficiency of microbial biomass, and cell wall degradability of wheat straw incubated by isolated bacteria from the rumen fluid of sheep receiving diet contain 15.6% olive pulp were lower than other diets.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آزاده گراوند |
دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مرتضی چاجی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محسن ساری |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
طاهره محمدآبادی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118658_f1fe5e27f75c31dc9ca4f64809f0f65f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325959.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات