این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۲۰۵-۲۱۸

عنوان فارسی بررسی غلظت اسید پروسیک و نیترات در ۱۸ رقم سورگوم علوفه‌ای
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق، تعیین غلظت مواد ضدتغذیه‌ای اسید پروسیک و نیترات در 18 رقم سورگوم علوفه‌ای و پیش‌بینی خطرات احتمالی در صورت مصرف آن‌ها در جیره دام می‌باشد. ارقام سورگوم شامل چهار رقم داخلی: پگاه، اسپید فید و سورگوم کرج با کدهای KFS-2 و KFS-18 و 14 رقم وارداتی با کدهای: CSSH.1، FGCSI09، FS 1 BMR، JS BMR SSH.1، JS BMR SSH.2، T، SK، PHFS-27، PFS-21، FGCSI10، SP BMR ،HFS1، FGCSI12 و JS 2 بودند. تمام این ارقام در مزرعه مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، در شرایط یکسان از نظر برنامه آبیاری، کوددهی، میزان نور و دما کشت شدند و در مرحله گل‌دهی از آن‌ها نمونه‌برداری شد و غلظت اسید پروسیک و نیترات آن‌ها تعیین گردید. نتایج به دست آمده برای ارقام مختلف سورگوم با یکدیگر مقایسه گردید و تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها با روش تجزیه واریانس یک طرفه انجام شد. بیش‌ترین غلظت اسید پروسیک در ارقام FS 1 BMR (481 میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک)، PHFS-27(408 میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک) و FGCSI10 (381 میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک) و بیش‌ترین غلظت نیترات نیز به ترتیب در ارقام JS 2 ( 2416 میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک) ،JS BMR SSH.1 (2088 میلی‌گرم در کیلوگرم ماده خشک) مشاهده شد. در مقایسه بین غلظت مواد ضد تغذیه‌ای به دست آمده در این 18 رقم سورگوم علوفه‌ای با جداول تعیین سطح خطر مواد ضد تغذیه‌ای، مشخص شد که غلظت مواد ضد تغذیه‌ای در تمامی این ارقام از سطح خطرناک برای مصرف دام پایین‌تر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید پروسیک، رقم، سورگوم علوفه‌ای، مواد ضد تغذیه‌ای، نیترات،

عنوان انگلیسی Investigation of prussic acid and nitrate concentration in eighteen varieties of forage sorghum
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the concentration of Prussic acid and Nitrate as main anti-nutrients in 18 varieties of sorghum forages. The sorghum varieties include four domestic Iranian sorghums named: Pegah, Speed-feed, KFS-2 and KFS-18 and 14 imported varieties named: CSSH.1, FGCSI09, FS 1 BMR, JS BMR SSH.1, JS BMR SSH.2, S, T, PHFS-27, PFS-21, FGCSI10, FGCSI12, SP BMR, HFS1 and JS 2. All sorghum varieties were cultivated in the farm of Seed and Plant Improvement Institute. General condition such as irrigating, fertilizing, light and temperature were the same for all varieties. Samples were harvested at blooming stage and concentration of prussic acid and nitrate was determined. Statistical analysis was performed using one-way ANOVA. The highest concentration of prussic acid detected in FS 1 BMR (481 ppm) PHFS-27(408 ppm) and FGCSI10(381 ppm). and the highest concentration of nitrate was detected in JS 2 (2416ppm) and JS BMR SSH.1(2088 ppm). By comparing the concentrations of prussic acid and nitrate in these 18 varieties of forage sorghum with the tables of anti-nutrition hazard level, it was found that the concentration of anti-nutritional substances in all of these varieties was lower than the level of dangerous for livestock.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی امیرصادقی |
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

حسین غلامی |
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

حسن فضائلی |
استاد پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

علیرضا کوچکی |
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118661_4c1ef30213720b67d237ade84e76e24b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325962.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات