این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۲۷۵-۳۰۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر جیره های تنظیم شده بر اساس راهنمای پرورش سویه های آرین و راس بر عملکرد و ویژگی های لاشه جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه بهمنظور بررسی تاثیر جیرههای تنظیم شده براساس راهنماهای پرورش جوجههای گوشتی آرین و راس بر عملکرد و ویژگیهای لاشه این دو سویه انجام شد. در این تحقیق، 640 جوجه یکروزه آرین و راس درقالب یک آزمایش فاکتوریل2×2×2 (دو سویه× دو جنس× دو جیره) بهصورت طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار، هر تکرار شامل 20 جوجه استفاده شد. نتایج نشان داد در کل دوره آزمایش (سن 49 روزگی)، افزایش وزن و شاخص تولید جوجههای راس بهطور معنیداری (05/0P<) بیشتر و ضریب تبدیل غذایی آنها بهطور معنیداری (01/0P<) بهتر از جوجههای آرین بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و شاخص تولید جوجههای آرین و راس تغذیه شده با جیرههای تنظیم شده براساس راهنمای پرورش آرین بهطور معنیداری (01/0P<) بالاتر از جوجههای تغذیه شده برطبق راهنمای پرورش راس بود. درصد لاشه و گوشت سینه جوجههای راس بهطور معنیداری (05/0P<) بیشتر و درصد چربی محوطه شکمی و امعا و احشا آنها بهطور معنیداری (01/0P<) کمتر از جوجههای آرین بود. مصرف انرژی و پروتئین به ازای کیلوگرم افزایش وزن بدن در کل دوره و تولید لاشه و همچنین، هزینه کل خوراک مصرفی به ازای کیلوگرم افزایش وزن و تولید لاشه در جوجههای راس بهطور معنیداری (05/0P<) پایینتر از جوجههای آرین بود ولی مجموع هزینه خوراک مصرفی و قیمت جوجه یکروزه تفاوت معنیداری نداشت. بهنظر میرسد که جوجههای راس ویژگیهای تولیدی بهتری درمقایسه با جوجههای آرین دارند اما تنظیم جیره براساس راهنمای پرورش آرین (استفاده طولانیتر از جیرههای آغازین و رشد) منجر به بهبود عملکرد جوجههای گوشتی هر دو سویه آرین و راس خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرین، راس، جوجه های گوشتی، نیازهای تغذیه ای، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Evaluation the effect of diets formulated according to the Arian and Ross strains catalogue on performance and carcass characteristics of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effect of diets formulated based on Arian and Ross broilers catalogues on performance and carcass characteristics of these two strtains. In this study, a total of 640 one-day old Arian and Ross broilers were used in a 222 factorial trial (two strainstwo sexestwo diets) in a completely randomized design, with 4 replications and 20 chicks in each replication. The results showed that at the entire experimental period (49 day of age), body weight gain (BWG) and European Efficiency Factor (EEF) of Ross chicks were significantly (P< 0.05) higher and their feed conversion ratio was significantly (P< 0.01) better than those of Arian chicks. Feed consumption, BWG and EEF of Arian and Ross chicks fed diets formulated based on Arian catalogue were significantly (P< 0.01) higher than those fed diets formulated according to Ross catalogue. Carcass and breast meat percentages of Ross chickens were significantly (P< 0.05) higher and their abdominal fat and viscera percentages were significantly (P< 0.01) lower than Arian chickens. Energy and protein consumption per kg total BWG and carcass yield and also the total feed cost per kg BWG and carcass yield of Ross chicks were significantly (P< 0.05) lower than Arian chicks. However, the feed plus chick cost did not have any significant difference. It seems that Ross broilers have better productive characteristics, compared to Arian broilers, but formulation of the diets based on the Arian catalogue (longer utilization of starter and grower diets) would improve the performance of both Arian and Ross broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Arian, Ross, Broilers, Nutrient Requirements, Performance
نویسندگان مقاله
حسین جهانیان نجف آبادی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
پویا زمانی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
وحید ایقانی |
کارشناس ارشد معاونت امور دام، وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران
کامران رضا یزدی |
دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
فریبرز زرافروز |
کارشناس ارشد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118666_82d32ab95266c52f546e85ab3814a950.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325968.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات