این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۱، صفحات ۳۰۳-۳۱۶

عنوان فارسی ارزش غذایی سیلاژ علوفه تاج‌خروس (رقم Maria) در مقایسه با سیلاژ ذرت
چکیده فارسی مقاله گیاه تاج‌خروس رقم ماریا و ذرت علوفه‌ای هرکدام در 5 تکرار در ظرف‌های پلاستیکی برای 60 روز سیلو شدند. ترکیب شیمیایی، اسید اگزالیک، نیترات و ترکیبات فنولی نمونه‌ها تعیین شد. تخمیرپذیری برون‌تنی و انرژی قابل متابولیسم با روش آزمون گاز، و تجزیه‌‌پذیری با استفاده از کیسه‌های نایلونی در سه رأس قوچ فیستوله‌دار اندازه‌گیری شد. پروتئین خام در علوفه تازه ذرت و تاج‏خروس به‌ترتیب 80 و 199، و در سیلاژ آن‌ها به ترتیب 75 و180 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود، که نشان‌دهنده پروتئین خام بیشتر (05/0P<) در علوفه و سیلاژ تاج‏خروس نسبت به ذرت است. ذرت علوفه‌ای نسبت به تاج‌خروس مقادیر بیشتری ماده خشک، کربوهیدرات‌های محلول در آب و NDFom داشت، در حالی که خاکستر خام در تاج‌خروس زیادتر بود (05/0P<). مقدار pH در سیلاژ ذرت و تاج‌خروس به ترتیب 8/3 و 1/4 بود (05/0P<). غلظت نیترات، اسید اگزالیک، مجموع ترکیبات فنلی و کل تانن در سیلاژ ذرت کمتر از سیلاژ تاج‏خروس بود (05/0P<). قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و تجزیه‌پذیری مؤثر در سیلاژ تاج‌خروس کم‌تر از سیلاژ ذرت بود (05/0P<)، اما تولید پروتئین میکروبی و پروتئین قابل متابولیسم در سیلاژ تاج‏خروس بیشتر (05/0P<) بود. به‌طور کلی، گیاه تاج‌خروس رقم ماریا از نظر ترکیب مواد مغذی و فراسنجه‌های تخمیرپذیری با ذرت علوفه‌ای قابل مقایسه بوده، و دارای پروتئین خام بیشتری است. تاج‌خروس می‌تواند سیلاژ مناسبی برای تغذیه دام در مناطق کم‌آب باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تاج‌‌خروس، سیلاژ، تخمیر برون‌تنی، تجزیه‌پذیری شکمبه‌‌ای،

عنوان انگلیسی Nutritive value of amaranth (var. Maria) silage in comparison with corn silage
چکیده انگلیسی مقاله Forage amaranth (var. Maria) and corn were ensiled in plastic bags, for a period of 60 days, with 5 replicates. Chemical composition, oxalic acid, nitrate and phenolic compounds of the samples were measured. In vitro ruminal fermentation and ME were determined using a gas production method, and in situ degradability by nylon bags using 3 fistulated rams. Crude protein were 80 and 199 g/kg DM for fresh corn and amaranth, and 75 and 180 g/kg DM for ensiled corn and amaranth, respectively, which indicate higher (P< 0.05) protein in fresh and ensiled amaranth compared with corn. Forage corn was contained higher DM, WSC and NDFom in comparison with amaranth, while ash was greater in amaranth (P< 0.05). The pH of corn and amaranth silages was 3.8 and 4.1, respectively. The amounts of nitrate, oxalic acid, total phenolics and total tannin in corn silage were lower than amaranth silage (P< 0.05). In vitro organic matter digestibility, ME and effective degradability of ensiled amaranth were lower (P< 0.05) than those in corn silage, but microbial protein and metabolizable protein were greater (P< 0.05) in amaranth silage. Overall, nutrients composition and fermentability parameters of amaranth (var. Maria) were comparable to corn silage, with higher crude protein content. Amaranth can be preserved as a valuable silage to feed ruminants in arid area.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین شادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

یوسف روزبهان |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

جواد رضائی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

حسن فضائلی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118667_2d2d2d190dd81417d5712b094bb603be.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1325969.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات