این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۱، شماره ۵، صفحات ۳۱-۴۰
عنوان فارسی
ارتباط ویتامین D دریافتی با قند خون ناشتا وHbA۱C در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: ویتامین D دارای کارکردهای متابولیکی در سلول ها بوده و کمبود آن یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2 محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین ویتامین D دریافتی از طریق مکمل و مواد غذایی با قند خون ناشتا و HbA1C در بیماران دیابتی نوع 2 انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی بوده که بر روی 500 نفر از افراد بالای 18 سال مبتلا به دیابت نوع 2 به انجام رسید. داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد غذایی استاندارد از طریق مصاحبه با بیماران جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون خطی، کای-اسکوئر و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از تعداد 500 بیمار دیابتی که وارد مطالعه شدند، تعداد 11 نفر به علت مقادیر بالا و پایین کالری گزارش شده از مطالعه حذف شده و در نهایت، 489 بیمار مورد آنالیز قرار گرفت. از 489 بیمار مورد مطالعه، 163 نفر (3/33%) مرد و326 نفر(7/66%) زن بودند. میانگین سن افراد 8/8 ± 19/56 و ویتامین Dدریافتی از مجموع مکمل ها و رژیم غذایی در مردان و زنان، بترتیب 5/3 ±82/5 و 4/3 ±30/6 میکروگرم در روز بود. میانگین کل قند خون ناشتا و HbA1C به ترتیب، mg/dl8/33±06/144 و 1/1±34/7 % بود. آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که بین ویتامین D دریافتی با قند خون ناشتا (02/0=P و 26/0- =r) و(HbA1C001/0>P و 37/0- =r) ارتباط معکوس معنادار وجود دارد. نتیجه گیری: ویتامین D دریافتی از مجموع رژیم غذایی و مکمل ها با قند خون ناشتا و HbA1C ارتباط معکوس معنادار دارد که می تواند نشان دهنده اهمیت دریافت ویتامین D در کنترل این شاخص ها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باشد. کلید واژه ها: دیابت نوع 2، ویتامین D دریافتی، قند خون ناشتا، HbA1C وصول مقاله:30/3/95 اصلاحیه نهایی:16/5/95 پذیرش:30/5/95
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت نوع 2، ویتامین D دریافتی، قند خون ناشتا، HbA1C
عنوان انگلیسی
Association of vitamin D intake with fasting blood glucose and HbA1C in the patients with type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Vitamin D has metabolic functions in the cells, and its deficiency is considered a risk factor for many chronic diseases, such as type 2 diabetes. The present study aimed to determine the relationship of vitamin D intake from supplements and diet with fasting plasma glucose and HbA1C in the patients with type 2 diabetes. Material and Methods: This cross-sectional study included 500 subjects aged above 18 years with type 2 diabetes. Data were collected using demographic and food frequency questionnaires through interviews with patients. The data analysis was performed by linear regression, chi-square test and independent T-test. Results: Among 500 patients in the study, 11 were excluded because of reports of high and low calorie values. Finally, 489 patients were entered into the study. 163 (33.3%) subjects were male and 326 (66.7%) were female. The mean age of the patients was 56.19±8.8. Vitamin D intake through supplements and diet was 5.82±3.5 mcg / day in the men and 6.30±3.4 mcg / day in the women. The mean fasting blood glucose and HbA1C levels were 144.06±33.8 mg/dl and 7.34±1.1% respectively. Linear regression analysis showed that vitamin D intake had a significant inverse association with fasting blood glucose (r= -0.26 and P=0.02) and HbA1C (r= -0.37 and P< 0.001). Conclusion: In this study total vitamin D intake through diet and supplements had a significant inverse relationship with fasting blood glucose and HbA1C, indicating the importance of vitamin D intake in blood glucose control in the patients with type 2 diabetes. Keywords: Type 2 diabetes, Vitamin D intake,Fasting blood glucose, HbA1C. Received: Jun 19, 2016 Accepted: Aug 20, 2016
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منا گل محمدی | mona golmohamadi
department of nutrition, school of medicine, urmia university of medical sciences, urmia, iran.
گروه علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
پروین آیرملوی | parvin ayremlou
food and beverages safety research center, urmia university of medical sciences, urmia, iran.
مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
رسول زرین | rasoul zarrin
food and beverages safety research center, department of nutrition, school of medicine, urmia university of medical sciences, urmia, iran
مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، گروه علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-102&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات