این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۱، شماره ۵، صفحات ۳۱-۴۰

عنوان فارسی ارتباط ویتامین D دریافتی با قند خون ناشتا وHbA۱C در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: ویتامین D دارای کارکردهای متابولیکی در سلول ها بوده و کمبود آن یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2 محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین ویتامین D دریافتی از طریق مکمل و مواد غذایی با قند خون ناشتا و HbA1C در بیماران دیابتی نوع 2 انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی بوده که بر روی 500 نفر از افراد بالای 18 سال مبتلا به دیابت نوع 2 به انجام رسید. داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد غذایی استاندارد از طریق مصاحبه با بیماران جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون خطی، کای-اسکوئر و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از تعداد 500 بیمار دیابتی که وارد مطالعه شدند، تعداد 11 نفر به علت مقادیر بالا و پایین کالری گزارش شده از مطالعه حذف شده و در نهایت، 489 بیمار مورد آنالیز قرار گرفت. از 489 بیمار مورد مطالعه، 163 نفر (3/33%) مرد و326 نفر(7/66%) زن بودند. میانگین سن افراد 8/8 ± 19/56 و ویتامین Dدریافتی از مجموع مکمل ها و رژیم غذایی در مردان و زنان، بترتیب 5/3 ±82/5 و 4/3 ±30/6 میکروگرم در روز بود. میانگین کل قند خون ناشتا و HbA1C به ترتیب، mg/dl8/33±06/144 و 1/1±34/7 % بود. آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که بین ویتامین D دریافتی با قند خون ناشتا (02/0=P و 26/0- =r) و(HbA1C001/0>P و 37/0- =r) ارتباط معکوس معنادار وجود دارد. نتیجه گیری: ویتامین D دریافتی از مجموع رژیم غذایی و مکمل ها با قند خون ناشتا و HbA1C ارتباط معکوس معنادار دارد که می تواند نشان دهنده اهمیت دریافت ویتامین D در کنترل این شاخص ها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باشد. کلید واژه ها: دیابت نوع 2، ویتامین D دریافتی، قند خون ناشتا، HbA1C وصول مقاله:30/3/95 اصلاحیه نهایی:16/5/95 پذیرش:30/5/95
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت نوع 2، ویتامین D دریافتی، قند خون ناشتا، HbA1C

عنوان انگلیسی Association of vitamin D intake with fasting blood glucose and HbA1C in the patients with type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Vitamin D has metabolic functions in the cells, and its deficiency is considered a risk factor for many chronic diseases, such as type 2 diabetes. The present study aimed to determine the relationship of vitamin D intake from supplements and diet with fasting plasma glucose and HbA1C in the patients with type 2 diabetes. Material and Methods: This cross-sectional study included 500 subjects aged above 18 years with type 2 diabetes. Data were collected using demographic and food frequency questionnaires through interviews with patients. The data analysis was performed by linear regression, chi-square test and independent T-test. Results: Among 500 patients in the study, 11 were excluded because of reports of high and low calorie values. Finally, 489 patients were entered into the study. 163 (33.3%) subjects were male and 326 (66.7%) were female. The mean age of the patients was 56.19±8.8. Vitamin D intake through supplements and diet was 5.82±3.5 mcg / day in the men and 6.30±3.4 mcg / day in the women. The mean fasting blood glucose and HbA1C levels were 144.06±33.8 mg/dl and 7.34±1.1% respectively. Linear regression analysis showed that vitamin D intake had a significant inverse association with fasting blood glucose (r= -0.26 and P=0.02) and HbA1C (r= -0.37 and P< 0.001). Conclusion: In this study total vitamin D intake through diet and supplements had a significant inverse relationship with fasting blood glucose and HbA1C, indicating the importance of vitamin D intake in blood glucose control in the patients with type 2 diabetes. Keywords: Type 2 diabetes, Vitamin D intake,Fasting blood glucose, HbA1C. Received: Jun 19, 2016 Accepted: Aug 20, 2016
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منا گل محمدی | mona golmohamadi
department of nutrition, school of medicine, urmia university of medical sciences, urmia, iran.
گروه علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

پروین آیرملوی | parvin ayremlou
food and beverages safety research center, urmia university of medical sciences, urmia, iran.
مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

رسول زرین | rasoul zarrin
food and beverages safety research center, department of nutrition, school of medicine, urmia university of medical sciences, urmia, iran
مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، گروه علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-102&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات