این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۴، صفحات ۴۶۹-۴۷۹
عنوان فارسی
اثر منابع مختلف کربوهیدات بر بازدهی استفاده از خیساب مایع ذرت در جیره غذایی در شرایط برونتنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق، بررسی اثر مکمل نمودن خیساب مایع ذرت به عنوان منبع نیتروژن با منابع مختلف کربوهیدرات در جیره غذایی بر تولید گاز، فراسنجههای تخمیر، گوارشپذیری مواد مغذی و فعالیت آنزیمهای میکروبی شکمبه در شرایط برونتنی بود. از هشت جیره غذایی حاوی منابع مختلف کربوهیدراته (شامل سطوح مخلتف جو، ذرت و ملاس) که در همه آنها از یک سطح ثابت خیساب مایع ذرت در نظر گرفته شده بود (13 درصد ماده خشک)، به عنوان سوبسترای انکوباسیون آزمایشگاهی استفاده گردید. جیرههای آزمایشی شامل جیره حاوی 1) ذرت، 2) جو، 3) مخلوط جو و ذرت و جایگزینی جیره حاوی مخلوط جو و ذرت به ترتیب با سطوح 4) 5، 5) 10، 6) 15، 7) 20 و 8) 25 درصد ملاس بودند. بیشترین و کمترین میزان تولید گاز در زمان 72 و 96 ساعت انکوباسیون و پتانسیل (b) تولید گاز به ترتیب با انکوباسیون جیره حاوی 15 درصد ملاس و جیره حاوی ذرت بهدست آمد (05/0P<). هرچند، در مورد نرخ تولید گاز (c) و سنتز پروتئین میکروبی بیشترین و کمترین میزان به ترتیب در جیره حاوی 10 و 25 درصد ملاس مشاهده گردید (05/0PP). بیشترین میزان غلظت نیتروژن آمونیاکی با مکمل نمودن خیساب ذرت با سطح 25 درصد ملاس بهدست آمد، اما کمترین میزان آن در جیره حاوی 10 درصد ملاس مشاهده گردید (05/0PP). بیشترین میزان فعالیت تجزیه کاغذ صافی در تیمار حاوی خیساب ذرت مکمل شده با سطح 5 درصد ملاس و کمترین میزان آن در تیمار حاوری 25 درصد ملاس حاصل گردید (05/0>P). در کل، نتایج نشان داد که مکمل نمودن جیره غذایی خیساب ذرت مایع با سطح 10 درصد ملاس سبب بهبود هضم و تخمیر و متابولیسم نیتروژن در شرایط برونتنی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تخمیر، خیساب مایع ذرت، غلات، فعالیت آنزیمی، گوارشپذیری، ملاس،
عنوان انگلیسی
Effect of different dietary carbohydrate sources on in vitro utilization efficiency of corn steep liquor
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to evaluate the effects of supplementing corn steep liquor (CSL), as a nitrogen source, with different dietary carbohydrate sources on in vitro gas production, fermentation parameters, digestibility and activity of rumen microbial enzymes of male lamb's diets. The 8 experimental diets contained different energy sources (including different levels of barley, corn and molasses), in which a constant level of CSL was used (13% of diet dry matter (DM)), incubated in vitro. Experimental diets were 1) corn, 2) barley, 3) mixture of corn/barley and replacing the former with4) 5, 5) 10, 6) 15, 7) 20 and 8) 25% molasses. The maximum and minimum gas production at 72 and 96 (h) of incubation, and potential of gas production (b) were obtained by incubation of diet containing15% molasses and corn diets, respectively (P< 0.05). However, the greatest and lowest values for fractional rate of gas production (c) and microbial protein synthesiswere observed in the diets containing 10 and 25% molasses, respectively (P< 0.05). The concentration of NH3-N was greatest by supplementing CSL with 25% molasses, while it was lowest in the diet containing 10% molasses (P< 0.05). The addition 10% molasses along with CSL increased the activity of carboxymethyle cellulase and microcrystalline cellulase compared with the other treatments (P< 0.05). The highest activity of filter paper-degrading (FDP) was obsereved with the diet in which CLS was supplemented with 5% molasses, while supplementing CSL conating diet with 25% molasses led to the lowest FPD activity (P< 0.05). In conclusion, the results of present study showed that supplementing CSL containing diet with 10% of molasses improved nutrient digestion, rumen fermentation and nitrogen metabolism in vitro.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پارمیس زاهدی مقدم |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
آرش آذرفر |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
ایوب عزیزی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_70434_27043b59a4bb1bbadb7998503f835f92.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-1348469.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات