این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۹، شماره ۴، صفحات ۵۰۵-۵۱۶
عنوان فارسی
کارایی افزودنیهای جاذب سموم بر دیازینون باقیمانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک، و فراسنجههای شکمبه و خون در بزهای شیرده
چکیده فارسی مقاله
هدف این پژوهش بررسی اثر جاذبهای مختلف سموم بر میزان دیازینون باقیمانده در تفاله انگور سفید و تأثیرگذاری این افزودنیها بر فراسنجههای شکمبهای و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیرده تغذیهشده با جیره حاوی مقادیر زیاد تفاله انگور (71/27 درصد) بود. در این مطالعه از 20 رأس بز شیرده مهابادی با میانگین وزن زنده 5±50 کیلوگرم در قالب یک طرح کامل تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای حاوی 1) تفاله انگور سفید بدون جاذب سموم یا گروه شاهد، 2) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم مایکوفیکس پلاس (Mycofix-plus)، 3) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم بیوتوکس (Bio-Tox) و 4) تفاله انگور فرآوریشده با جاذب سموم بیواسید (Bio-Acid) بود. افزودن ترکیبات جاذب سموم به جیرههای دارای سطوح بالای تفاله انگور سبب کاهش مقادیر سم دیازینون در جیره گردید (05/0P<)، بهطوریکه بیشترین سم دیازینون در تیمار شاهد (mg/kg 08/4) و کمترین مقدار سم در تیمار فرآوری شده با مکمل Bio-Tox برابر با (mg/kg 67/0) مشاهده شد. میزان ماده خشک مصرفی، نیتروژن آمونیاکی، غلظت کل اسیدهای چرب فرّار و پروپیونات شکمبه، غلظت گلوکز و اوره خون درنتیجه افزودن جاذبهای مختلف سموم افزایش یافت (05/0P). افزودن جاذبهای مختلف سبب کاهش اسیدهای چرب غیر استریفیه شد (05/0P). بهطورکلی، ترکیبات جاذب و غیرفعالکننده سموم در جیرههای دارای سطوح بالای تفاله انگور مقادیر سم دیازینون را کاهش داد و سبب بهبود مصرف خوراک، فراسنجههای شکمبه و متابولیتهای خون در بزهای شیرده مهابادی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بز، تفاله انگور، جاذب سموم، خون، دیازینون، شکمبه،
عنوان انگلیسی
Effectiveness of toxin adsorbents on Diazinon residues in grape pomace and its effects on intake, and ruminal and blood parameters in lactating goats
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this research was to determine effects of different toxin adsorbents on the amount of Diazinon residues and effectiveness of these additives on ruminal parameters and some blood metabolites in Mohabadi lactating goats fed with high white grape pomace-based diets (27.71%). In this study, 20 lactating goats with 50±5 kg body weight were used in a completely randomized design with 4 treatments and 5 replications. Experimental treatments included diets containing: 1- White grape pomace without toxin adsorbent or control group 2- Grape pomace processed with Mycofix-Plus toxin adsorbent 3- Grape pomace processed with Bio-Tox toxin adsorbent 4- Grape pomace processed with Bio-Acid toxin adsorbent. Adding adsorbent compounds of toxins to diets with high levels of grape pomace reduced the amount of Diazinon in the diet (P˂0.05), so the highest amount of Diazinon in control treatment (4.08 mg/kg) and the lowest amount of toxin was observed in treatment group treated with Bio-Tox supplement (0.67 mg/kg). As a result of adding different toxin adsorbents there was an increase in the amount of dry matter intake (DMI), rumen N-NH3, total VFA, propionic acid, glucose and urea concentration (P˂0.05). Adsorbents did not have a significant effect on the Rumen protozoa population (p>0.05). Adding different adsorbents reduced Non-esterified fatty acids (p< 0.05). There was not any significant difference among the investigated groups in terms of the concentration of β-hydroxybutyrate (BHBA), total protein and albumin as a result of adsorbent use (p>0.05). As a conclusion, the amount of the adsorbent and deactivating compounds of toxins in diets with high levels of grape pomace reduced the amount of Diazinon and improved feed intake, rumenal and blood parameters in Mahabadi's lactating goats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Blood, diazinon, goat, grape pomace, rumen, toxins adsorbent
نویسندگان مقاله
بهزاد پورمحمود |
دانشجوی دکتری، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
رسول پیرمحمدی |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
حامد خلیلوندی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_70437_46aca8d6ca95ddf38ea0e4206b6bffde.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-1348472.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات