این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۹، شماره ۴، صفحات ۵۱۷-۵۲۵

عنوان فارسی بررسی تأثیر استفاده از مکمل حاوی تانن‌های متراکم شاه بلوط (Silvafeed) در جیره گاوهای شیری بر تخمیر، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فعالیت آنزیم‌های میکروبی شکمبه در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات مکمل کردن جیرهگاوهای شیری با سطوح مختلف مکمل تجاری حاوی تانن‌های متراکم شاه بلوط (Silvafeed) بر فراسنجه‌های تولید گاز و تخمیر، گوارش‌پذیری مواد مغذی جیره و فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک میکروبی شکمبه با استفاده از شیرابه­ی شکمبه گاو در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودن تانن متراکم) و مکمل نمودن جیره شاهد به ترتیب با سطوح 45/0، 90/0 و 35/1 گرم مکمل تجاری تانن‌های متراکم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک جیره غذایی بر اساس توصیه شرکت سازنده بود. نتایج نشان داد که جیره‌های آزمایشی تأثیری بر حجم گاز تولیدی در کل زمان‌های انکوباسیون، پتانسیل (b) و نیز نرخ (c) تولید گاز نداشت (05/0P>). به استثنای غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی که با افزایش سطح تانن متراکم در جیره به ترتیب به طور خطی کاهش و افزایش یافتند (05/0>P)، سایر فراسنجه‌های تخمیر تحت تأثیر سطح تانن در جیره قرار نگرفت (05/0P>). فعالیت آنزیم‌های فیبرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی تحت تأثیر مکمل سازی جیره با مکمل تانن قرار نگرفت (05/0P>). هرچند، فعالیت پروتئازی شکمبه با افزایش سطح تانن در جیره به طور خطی کاهش یافت (05/0>P). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن مکمل تانن‌های متراکم به جیره گاوهای شیری تا سطح  9/0 گرم در کیلوگرم ماده خشک در شرایط برون‌تنی سبب بهبود سوخت و ساز نیتروژن در شکمبه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigating the effects of supplementing dairy cows diet with condensed tannin of chestnut supplement (Silvafeed) on rumen fermentation, nutrient digestibility and microbial enzyme activity in vitro
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of supplementing dairy cows diet with various levels of commercial chestnut condensed tannins (CT) supplement (Silvafeed), on in vitro gas production (GP) and fermentation parameters, nutrients digestibility and activity of rumen microbial enzymes in vitro using rumen liquor of cow. Dietary treatments were control diet (without CT) and supplementing control diet with CT at the levels of 0.45, 0.90 and 1.35 g per kg dietary dry matter (DM). Inclusion levels of dietary tannins were based on recommendation of manufacturer. Results showed that GP at all of incubation times, potential (b) and rate (c) of GP were not affected by experimental treatments (P>0.05). Except for ammonia nitrogen concentration and microbial protein production which were decreased and increased with increasing rate of CT in the diet respectively (P< 0.05), while the other fermentation parameters were unchanged by incubation of experimental diets (P>0.05). Activity of fibrolytic enzymes such a carboxymethyl cellulase, microcrystalline cellulase and filter paper-degrading activity were not affected by supplementing diet with CT (P>0.05), while rumen protease activity was decreased linearly with enhancing level of CT in the diet (P< 0.05). In conclusion, the results of present study revealed that adding condensed tannins to dairy cows diet up to 1.35 g/kg dietary DM improved nitrogen metabolism in the rumen, and this could reduce the requirements for dietary rumen undegradable protein.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی حیدری مجد |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان

آرش آذرفر |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان

ایوب عزیزی |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان

حسین امیدی میرزایی |
دانشجوی سابق دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_70438_342bfc389acaf425823e118c5268605b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-1348473.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات