این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۸۵-۹۳

عنوان فارسی بررسی خواص انتی باکتریال عصاره های الکلی و روغنی پروپولیس تولید شده در استان کردستان بر روی استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، استرپتوکوک موتانس و انتروباکتر آئروژنز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: پروپولیس یکی از مهمترین محصولات زنبور عسل است که به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی میتواند جایگزین خوبی برای آنتی بیوتیک های صنعتی و کاهش استفاده غیر ضروری از آنها باشد. ساختمان شیمیایی این ماده طبیعی در مناطق مختلف جهان متفاوت است و همچنین حلالی که جهت عصاره گیری پروپولیس به کارمی رود می تواند تأثیر زیادی بر روی فعالیت ضدمیکروبی آن بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی عصاره های الکلی و روغنی پروپولیس تولید شده در استان کردستان روی باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، استرپتوکوکوس موتانس و انتروباکترآئروژنز میباشد . روش بررسی: پس از جمع آوری پروپولیس از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصاره های الکلی و روغنی حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) روی سه سویه باکتری با استفاده از روش رقیق سازی در محیط مایع تعیین شد. یافته ها: میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی)با حلال اتانول 96 درجه و دی متیل سولفواکساید( بصورت معنی داری بیشتر از عصاره روغنی میباشد01/0>P . حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی پروپولیس برای باکتریهای استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس PTCC1435 ، استرپتوکوکوس موتانس PTCC1683 و انتروباکترآئروژنز PTCC1221 به ترتیب 0/16mg/ml ، 0/32 ، 0/65 و حداقل غلظت کشندگی(MBC) نیز به ترتیب 0/65 mg/ml ، 1/31 و 1/31 به دست آمد. حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) عصاره روغنی پروپولیس برای باکتریهای استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس PTCC1435 ، استرپتوکوکوس موتانس PTCC1683 و انتروباکتر آئروژنز PTCC1221 به ترتیب mg/ml 2/62 ،1/31 ، 1/31 و حداقل غلظت کشندگی (MBC) نیز برای هر سه باکتری 2/62 mg/ml به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پروپولیس اثرات ضدمیکروبی قابل توجهی دارد. لذا می توان پروپولیس را در صنایع داروسازی و غذایی به کار گرفت. واژگان کلیدی: پروپولیس، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد(MIC) ، حداقل غلظت کشندگی (MBC) ، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، استرپتوکوکوس موتانس، انتروباکترآئروژنز وصول مقاله:21/10/94 اصلاحیه نهایی: 15/11/94 پذیرش:23/11/94
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of antibacterial properties of ethanol and oil extracts of propolis in Kurdistan Province, on Staphylococcus epidermidis, Streptococcus mutans and Entrobacter aerogenes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Propolis is one of the most important bee products used as a natural antibiotic alternative for industrial antibiotic production in order to reduce unnecessary usage of antibiotics. The chemical structure of this natural product in different regions of the world is different. The solvent used for extraction of propolis can have a significant impact on its antimicrobial activity. The purpose of this study was to evaluate the antimicrobial properties of ethanol and oil extracts of propolis produced in Kurdistan Province on Staphylococcus epidermidis, Streptococcus mutans and Entrobacter aerogenes. Material and Methods: After collecting propolis from different parts of Kurdistan Province, ethanol and oil extracts were prepared. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for the three above mentioned strains of bacteria were determined by using broth dilution method. Results: Use of alcoholic solvent (96% ethanol and dimethyl sulfoxide) resulted in a greater mean diameter of growth inhibitory zone in comparison to oil extract (p< 0.01). Inhibitory concentrations (MICs) of alcoholic extract of propolis for Staphylococcus epidermidis PTCC1435, Streptococcus mutans PTCC1683 and Enterobacter aerogenes PTCC1221 were 0.16, 0.32 and 0.65 mg/ml respectively. The MBCs, were 0.65, 1.31and 1.31 mg/ml respectively. The MICs of oil extract of propolis for Staphylococcus epidermidis PTCC1435, Streptococcus mutans PTCC1683 and Enterobacter aerogenes PTCC1221 were 2.62, 1.31 and 1.31 mg/ml and the MBCs for each of the above mentioned bacteria were 2.62. Conclusion: Propolis showed significant antimicrobial effects in our study therefore, it can be used in the food and pharmaceutical industries. Keywords: Propolis, Minimal inhibitory ioncentration (MIC), Minimum bactericidal concentration (MBC), Staphylococcus epidermidis, Streptococcus mutans, Enterobacter aerogenes. Received: Jan 11, 2016 Accepted: Feb 12, 2016
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روزیتا کلوندی | rozita kalvandi
department of microbiology, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj, iran.
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)

شعله درویشی | shoaleh darvishi
department of food science and technology, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)

کامبیز داوری | kambiz davari
department of microbiology, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj,iran.
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-71&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات