این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۴۰-۴۶
عنوان فارسی
بررسی شیوع آلرژن های غذایی در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک مراجعه کننده به کلینیک آسم و آلرژی در تهران در سال۱۳۹۳
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: درماتیت آتوپیک یک بیماری شایع مزمن التهابی است که پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و یکی از عوامل مهم در آغاز و افزایش شدت این بیماری، آلرژی غذایی است. شناخت الگوی حساسیت به انواع آلرژن های غذایی در جامعه، می تواند نقش مهمی در آگاهی قبلی و پیشگیری از عود و تشدید بیماری درماتیت آتوپیک داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع آلرژن های شایع غذایی در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک با استفاده از تست پوستی پریک در شهر تهران در سال 1393می باشد. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی در تهران، تمام افراد مراجعه کننده به کلینیک تخصصی آسم و آلرژی خورشید، طی سال 1393 معاینه شده و در صورت ابتلا به آلرژی انتخاب و وارد مطالعه شدند. پس از تشخیص موارد بالینی درماتیت آتوپیک در این افراد، تست پوستی پریک در مورد آلرژن های شایع غذایی انجام گرفت. در نهایت داده ها توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: از بین 1012 فرد مبتلا به آلرژی، 282 نفر (حدود 28%) مبتلا به درماتیت آتوپیک تشخیص داده شدند. از این تعداد، 87 نفر (31 % افراد، 52 زن و 35 مرد) حداقل به یکی از آلرژن های غذایی حساس (تست پریک مثبت) بودند. در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک دارای آلرژی غذایی، شیوع آسم، رینیت آلرژیک و کهیر به ترتیب 8/6، 4/11 و 5/4 درصد بود. بین جنسیت و آلرژی غذایی در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک ارتباطی وجود نداشت. شایع ترین آلرژن های غذایی در بیماران به ترتیب زرده تخم مرغ (4/38 %)، سفیده تخم مرغ (5/36 %)، فندق (3/33 %) و بادام زمینی (7/28 %) بوده و کمترین شیوع در برنج (6/4 %)، جو(7/5 %) و گوشت گوسفند (9/6 %) وجود داشت. نتیجه گیری: شیوع درماتیت آتوپیک در بیماران آلرژی این مطالعه بیشتراز حد انتظار بود. حساسیت به تخم مرغ و انواع آجیل به عنوان شایع ترین آلرژن ها، به ویژه در مورد کودکان، باید مورد توجه متخصصین آلرژی و نیز خانواده ها قرار گیرد. کلمات کلیدی: درماتیت آتوپیک، آلرژی غذایی، تست پوستی پریک. وصول مقاله:25/6/94 اصلاحیه نهایی:30/8/94 پذیرش:19/10/94
کلیدواژههای فارسی مقاله
درماتیت آتوپیک، آلرژی غذایی، تست پوستی پریک.
عنوان انگلیسی
Prevalence of food allergens in patients with atopic dermatitis referring to the asthma and allergy clinic in Tehran in 2014
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Atopic dermatitis is a common chronic inflammatory disease the skin. Food allergy is one of the main factors affecting the onset and severity of the disease. Recognition of the pattern of sensitivity to food allergens in the community can play an important role in the public awareness and prevention of recurrence of atopic dermatitis. The aim of this study was to recognize the prevalence of common food allergens in the patients with atopic dermatitis by means of skin prick test in Tehran during 2014. Material and Methods: In this cross sectional study, we examined all the patients for the signs and symptoms of allergies in the Asthma and Allergy Clinic during 2014. Skin prick test was performed for common food allergens in the patients with atopic dermatitis . SPSS version 20, was used for data analysis. Results: Out of 1012 patients with allergy, 282 cases (approximately 28%) were diagnosed as atopic dermatitis. 87(52 female and 35 male) patients with atopic dermatitis, were sensitive to at least one food allergen (positive prick test). In patients with atopic dermatitis the prevalence rates of asthma, allergic rhinitis and urticaria were 6.8, 11.4 and 4.5 %, respectively. There was no relationship between gender and food allergy in the patients with atopic dermatitis. The most prevalent food allergens were egg yolk (38.4%), egg white (36.5%), hazelnut (33.3%), and peanut (28.7%), and the least prevalent allergens were found in rice (4.6%), barley (5.7%), and meat (6.9%). Conclusion: The prevalence rate of atopic dermatitis in allergic patients in this study was more than expected. Sensitivity to egg and nuts as the most common allergens should be taken into consideration by families and allergy specialists. Keywords: Atopic dermatitis, Food allergy, Skin prick test. Received: Sep 16, 2015 Accepted: Jan 09, 2016
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Atopic dermatitis, Food allergy, Skin prick test
نویسندگان مقاله
فاطمه عنصری | fatemeh onsori
department of biology, east tehran branch, islamic azad university, tehran. iran.
گروه زیست شناسی، واحد تهران شرق قیامدشت ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
علی احمدی | ali ahmadi
applied microbiology research center, baqiyatallah university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم عج ، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
محبوبه منصوری | mahboobeh mansori
mofid children’s hospital, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
سید محسن موسوی خورشیدی | seyed mohsen mosavi khorshidi
general practitioner, khorshid allergy amp;amp; immunology clinic, tehran, iran.
پزشک عمومی، کلینیک فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی خورشید، تهران، ایران
نسرین پازوکی | nasrin pazoki
department of biology, east tehran branch, islamic azad university, tehran. iran.
گروه زیست شناسی، واحد تهران شرق قیامدشت ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
جعفر سلیمیان | jafar salimian
chemical injuries research center, baqiyatallah university of medical sciences, tehran, iran
مرکز تحقیقات آسیب های شیمیایی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم عج ، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-54&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات