این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۱۲-۲۵
عنوان فارسی
اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر عوامل متابولیک در افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: شواهدی مبنی بر اثرات مفید فرآوردههای پروبیوتیکی در بیماری کبد چرب غیرالکلی(NAFLD) وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر تعدادی از عوامل متابولیک در افراد مبتلا به NAFLD بود. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترلدار بر روی 72 بیمار (33 مرد و 39 زن) 63-23 سال مبتلا به NAFLD انجام شد. افراد در گروه مداخله (36n= ) 300 گرم ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس Bb12و گروه کنترل 300 گرم ماست معمولی را به مدت 8 هفته مصرف کردند. نمونه خون ناشتا، اندازه گیری های تن سنجی و دریافتهای غذایی (24 ساعت یادآمد خوراک برای سه روز)، در ابتدا و انتهای کارآزمایی جمع آوری گردید. آنالیز آماری با نرم افزار SPSS و آزمونهای کای دو، تی مستقل، تحلیل کواریانس و تی زوجی انجام شد. یافتهها: مصرف ماست پروبیوتیک به ترتیب منجر به کاهش 67/4%، 42/5%، 1/4% و 92/6% در سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز ، آسپارتات آمینوترانسفراز (در هر دو مورد 02/0P<)، کلسترول تام (001/0P<) و لیپوپروتئینهای با چگالی پائین (01/0P<) در مقایسه با گروه کنترل گردید. تغییرات معنیداری در سطوح سرمی گلوکز، تریگلیسیرید و لیپوپروتئینهای با چگالی بالا در هر دو گروه مشاهده نشد (01/0< P). نتیجهگیری: مصرف ماست پروبیوتیک سطوح آنزیمهای کبدی، کلسترول تام و لیپوپروتئینهای با چگالی پائین را در نمونههای مورد مطالعه بهبود داد و ممکن است در مدیریت عوامل خطر NAFLD سودمند باشد. کلید واژه ها: ماست، پروبیوتیک، کبد چرب غیرالکلی، عوامل متابولیکی. وصول مقاله:15/6/94 اصلاحیه نهایی:16/8/94 پذیرش:9/9/94
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماست، پروبیوتیک، کبد چرب غیرالکلی، عوامل متابولیکی.
عنوان انگلیسی
The effects of probiotic yogurt on metabolic factors in nonalcoholic fatty liver disease
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Probiotic products may have positive effects in the non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). The aim of this study was to investigate the effects of consumption of probiotic yogurt on some metabolic factors in the patients with nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD). Material and Methods: This double-blind, randomized, controlled clinical trial included 72 patients between 23 to 63 years of age with NAFLD (33 males and 39 females). The intervention group (n = 36) consumed 300 g/d of pro-biotic yogurt containing Lactobacillus acidophilus La5 and Bifidobacterium lactis Bb12 and the control group (n = 36) consumed 300 g/d of conventional yogurt for 8 weeks. Using SPSS software version 16, data analysis was performed by chi-square test, independent sample t-test, analysis of covariance, and paired sample t-test. Results: Fasting blood samples, anthropometric measurements, and dietary records (24 h/day for 3 days) were collected at baseline at the end of the trial. Probiotic yogurt consumption resulted in 4.67%, 5.42%, 4.1%, and 6.92% reductions of serum levels of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase (P< 0.02), total cholesterol (P< 0.001), and low-density lipoprotein cholesterol (P< 0.001), in the intervention group, compared to the control group. Both groups showed no significant changes in the levels of serum glucose, triglyceride, or high-density lipoprotein cholesterol (P>0.05). Conclusion: Probiotic yogurt consumption improved hepatic enzymes, serum total cholesterol, and low-density lipoprotein cholesterol levels in the subjects. Therefore, it might be useful in the management of NAFLD risk factors. Keywords: Yogurt, Probiotic, Nonalcoholic fatty liver disease, Metabolic factors. Received: Sep 06, 2015 Accepted: Nov 30, 2015
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صفورا نبوی | safoora nabavi
master of community nutrition, nutrition research center, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
مریم رف رف | maryam rafraf
community nutrition dept., nutrition research center, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد حسین صومی | mohammad hossein somi
internal medicine dept., faculty of medicine, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه بیماری های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
عزیز همایونی راد | aziz homayouni rad
food science and technology dept.. faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد اصغری جعفرآبادی | mohammad asghari jafarabadi
road traffic injury research center, faculty of health, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
مرکز ملی مدیریت سلامت و گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-39&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات