این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات جغرافیایی، جلد ۳۳، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل محمدی در شرایط تغییر اقلیم مطالعه موردی: باغستان های کاشان،کامو، بَرزُک، قمصر، نیاسر ونطنز
چکیده فارسی مقاله اهداف زمینه ها : شرایط اقلیمی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده ویژگی های کیفی اسانس های حاصل از گل‌محمدی بوده و نقش تعیین کننده ای در کیفیت اسانس استخراج شده از آن دارد. روش شناسی: هدف اساسی این تحقیق بررسی مقایسه میزان ترکیبات مختلف تشکیل دهنده اسانس گل­محمدی در شرایط کنونی و در شرایط تغییراقلیم می­باشد. در این راستا داده­های مربوط به ویژگی­های کمی و مقادیر ترکیبات اسانس گل­محمدی، از 6 باغستان منطقه نمونه­ برداری و در آزمایشگاه استخراج گردید. با به کارگیری روش تحلیل همبستگی میزان همبستگی هرکدام از این ترکیبات با فاکتورهای آب‌وهوایی مرتبط شناسایی کردید. یافته ها و نتیجه گیری : نتایج نشان داد 8 ترکیب استخراج شده از باغستان­های مورد بررسی به صورت میانگین بیش از 88/0 از اسانس گل­های نمونه­ برداری شده را تشکیل می­دهند و به طور کلی سه ترکیب سیترونلول، ژرانیول و نونادکان بیشترین درصد اسانس باغستان­ها را تشکیل می­دهند. نتایج حاصل از مدل­های برآوردگر بیان­گر آن بود که از میان 8 ترکیب مهم اسانس گل­محمدی تغییرات چهار ترکیب نونادکان، بنزن اتانول و ژرانیول و متیل اوژنیول به صورت معنی­داری تابع تغییرات فضایی فاکتورهای آب‌و هوایی در ماه های فروردین تا خرداد و به ویژه اردیبهشت بود. پیاده سازی مدل­های توسعه داده شده برای 4 ترکیب مذکور نشان داد که غلظت دو ترکیب بنزن اتانول و متیل اوژنول در اسانس گل­محمدی در همه باغستان­های نمونه­برداری شده، در اقلیم شبیه­ سازی شده 2050، نسبت به سال 2014 افزایش داشته است. در حالی که غلظت دو ترکیب شیمیایی نونادکان و ژرانیول در اسانس گل­محمدی باغستان­ها در سال 2050، نسبت به سال 2014 کاهش معنی­داری داشته است. از لحاظ کمیت تولید اسانس در باغستان­های نمونه برداری شده نیز مشخص گردید که در دو باغستان برزک و نظنز میزان تولید اسانس در سال 2050 نسبت به سال 2014، کاهش ناچیزی برابر 02/0 و 04/0 داشته است در حالی که در بقیه باغستان­ها میزان تولید اسانس در سال 2050 روند افزایشی داشته است. باغستان­های کاشان، نیاسر و قمصر بیشترین میزان افزایش تولید اسانس را خواهند داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گل محمدی، شرایط اقلیمی، تغییراقلیم، اسانس.

عنوان انگلیسی Comparison of the Rosa Damascena Mill’s Essence Composition in Climate Change ConditionCase: Kashan, Kamoo, Barzok, Qamsar, Niasar and Natanz Garden
چکیده انگلیسی مقاله Introduction and Background: Climatic condition is one of the most important determinants of the qualitative properties of essential oils produced by Rosa damascena Mill and play a decisive role in the quality of essential oil extracted from it. Aims: The main objective of this study is to investigate the comparison of the different composition of the essential oils in the present conditions and under climate changing conditions. Methodology: In this study, data related to quantitiy features and Rosa damascena Mill essence composition value were sampled from 6 orchards and extracted in labratoary .8 main compositions –called Benzene, ethanol, citronellol, geraniol, eugenol, methyl eugenol, Heptadecane, Nonadkan, and Hnykozan were identified from extracted essence of these orchards. Finally, correlation analysis were used to revealing the association among climatic factors and extracted Essense composition of each orchard. Conclusion: The results showed that 8 extracted compositions formes more than average 0.88 of sampled flowers essence and generally Citronellol, geraniol and Nonadkan form the highest percent of essence. the results also showed that of 8 important compositions of Rosa damascena Mill. essence m changes in 4 compositions Nonadkan, benzene, ethanol and Geraniol and methyl eugenol meaningfully are dependant on space- changes in weather factors from March to June and specially April. concentration of two compositions Benzene, ethanol and methyl eugenol in all sampled orchards in simulated climate 2050 have increased from 2014. While concentration of two chemical compositions Nonadkan and Geraniol in 2050 had meaningfully decreased rather to 2014
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهراسادات جلالی چیمه | zahra sadat jalali chime
Department of Climatology, Tourism Research Center, Najafabad Brancehes, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
گروه آب و هواشناسی، مرکز تحقیقات گردشگری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

امیر گندمکار | amir gandomkar
Department of Climatology, Tourism Research Center, Najafabad Brancehes, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
گروه آب و هواشناسی، مرکز تحقیقات گردشگری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مرتضی خداقلی | morteza khodagholi
Department of Rangland Research, Research Institute of Forests and Rangelands, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
گروه تحقیقات مرتع ، موسسه تحقیقات ،جنگل‌ها و مراتع کشور،سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، تهران، ایران

حسین بتولی | hosein batooli
Department of Botany Research, Kashan Botanical Garden, Research Institute of Forests and Rangelands Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
گروه تحقیقات گیاه شناسی ،باغ گیاه شناسی کاشان ، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://georesearch.ir/browse.php?a_code=A-10-407-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده هواشناسی و اقلیم
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات