این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۷۸-۸۴
عنوان فارسی
فراوانی لیستریا در سبزیجات و سالاد آماده مصرف در تهران
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سبزیجات یکی از مواد اصلی سبد غذایی محسوب می شوند و مصرف آن ها رو به افزایش است. از طرفی بیماری ها و طغیان های ایجاد شده توسط این گروه از مواد غذایی نیز روند افزایشی پیدا کرده است. لیستریا یکی از باکتری هایی است که در طغیانهای غذایی با منشاء سبزی و سالاد گزارش شده است. هدف از این تحقیق بررسی وضعیت فراوانی لیستریا در سبزی و سالاد مصرفی شهر تهران بوده است. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی طی 6 ماه از اردیبهشت الی مهر سال 1392 ،100 نمونه از انواع مختلف سالاد از رستورانها و 100 نمونه از 10 نوع سبزی مختلف از سطح شهر جمع آوری گردید. نمونه ها بر اساس روش پیشنهادی FDA مورد آزمون قرار گرفتند. یافته ها: در مجموع 48 جدایه (24%) لیستریا با آزمایشات فنوتیپی شناسایی شد که از این تعداد 15 جدایه (5/7%) مربوط به سالاد های رستوران ها و اغذیه فروشی هاو 33 جدایه (5/16%) نیز مربوط به نمونه های سبزیجات بود.تنها 1 سویه (5/0%) از گونه لیستریا مونوسایتوژنز از سبزی خوردن بدست آمد و بقیه متعلق به سایر گونه های لیستریا بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که خوردن سبزیجات خام یکی از راههای واقعی انتقال لیستریا می باشد و توجه بیشتر در امر آموزش بمنظور پیشگیری از مصرف سبزیجات خام و نشسته را می طلبد. واژه های کلیدی: لیستریا، سبزیجات، سالاد، طغیان. وصول مقاله:5/9/93 اصلاحیه نهایی:21/10/93 پذیرش:12/11/93
کلیدواژههای فارسی مقاله
لیستریا، سبزیجات، سالاد، طغیان.
عنوان انگلیسی
Identification and frequency of Listeria monocytogenes in vegetables and ready to eat salads of Tehran, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Vegetables are considered as one of the main components of food basket and their consumption is on the rise. Meanwhile, disease outbreaks due to this group of food stuffs have been on the increase. Listeria is a bacteria related to disease outbreaks due to consumption of vegetables and salad. The purpose of this study was to investigate the prevalence of Listeria in vegetables and salads consumed in Tehran. Material and Methods: This is a descriptive study conducted from May to October 2013. 100 samples from different kinds of salads collected from different restaurants and 100 samples of 10 different types of vegetables were obtained from the city green groceries. Samples were examined according to FDA protocol. Results: 48 isolates (24%) of Listeria were identified by use of phenotypic tests from which 15 isolates (7.5%) were related to salads of restaurants and delicatessens and 33 isolates (16.5%) were related to vegetable samples. Only 1 isolate (0.5%) of Listeria monocytogenes was obtained from a ready to eat mixed leafy vegetable sample and the rest belonged to other Listeria species. Conclusions: The results of this study showed that consumption of raw vegetables is one of the main ways of transmission of Listeria. Therefore, health education on avoidance of consumption of raw and unwashed vegetables is necessary. Keywords: Listeria, Vegetables, Salad, Outbreak Received: Nov 26, 2014 Accepted: Feb 1, 2015
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Listeria, Vegetables, Salad, Outbreak
نویسندگان مقاله
محمد مهدی سلطان دلال | mohammad mahdi soltan dallal
1. food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran. 2.division of food microbiology, department of pathobiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
1. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. 2. بخش میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مریم شجاعی زینجناب | maryam shojaei zinjanab
master student in food microbiology, division of food microbiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فاطمه هدایتی راد | fatemeh hedayati rad
master of food science and technology, college of agriculture and natural resources, islamic azad university, science and research branch, tehran, iran.
کارشناس ارشد رشته علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-508&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات