این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۳۰-۳۹
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد قارچی عصاره برگ درخت گردو (Juglans regia L. ) بر قارچ مالاسزیا فورفور در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: قارچ مالاسزیا فورفور عامل بیماری پیتیریازیس ورسیکالر می باشد. ترکیبات فنولی موجود در برگ درخت گردو دارای خاصیت ضد میکروبی می باشند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی برگ درخت گردو بر قارچ مالاسزیا فورفور در شرایط آزمایشگاهی است. روش بررسی: از برگ گردو به روش تقطیر ساده و روتاری عصاره های آبی و الکلی تهیه و سپس اثرات ضد قارچی این عصاره ها بر مالاسزیا فورفور در آزمایشگاه به روشهای دیسک و چاهک مطالعه و سپس حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی ((MFC آنها تعیین شد. نرم افزارSPSS18 و آزمون های آماری آنالیز واریانس دو طرفه و ﺑﻦ ﻓﺮونی Bonferroni)) جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: بیشترین قطر هاله ممانعت از رشد برای عصاره آبی، اتانولی و متانولی به ترتیب 30 ، 66/28 و 33/46 میلی متر بود که در غلظت 110 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد. MIC عصاره آبی بر مالاسزیا فورفور برابر با 103×25 میلی گرم در میلی لیتر و MFC آن 104×5 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد . MIC و MFC عصاره اتانولی برگ گردو نیز به ترتیب برابر با 6250 و 102×125 میلی گرم در میلی لیتر بودند. همچنین MIC وMFC عصاره متانولی به ترتیب برابر با 103× 25 و 103×5 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شدند. نتایج آماری نشان داد که عصاره های مختلف تاثیر متفاوتی بر قطر هاله عدم رشد داشتند و با افزایش غلظت عصاره، قطر هاله عدم رشد نیز افزایش یافت (05/0> p). نتیجه گیری: بنابر نتایج بدست آمده می توان احتمال داد که در آینده بتوان از عصارههای برگ درخت گردو برای درمان بیماری های ناشی از قارچ مالاسزیا فورفور استفاده نمود. واژه های کلیدی: اثر ضد قارچی، عصاره، برگ درخت گردو، مالاسزیا فورفور وصول مقاله:27/1/93 اصلاحیه نهایی:20/7/93 پذیرش:26/8/93
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثر ضد قارچی، عصاره، برگ درخت گردو، مالاسزیا فورفور
عنوان انگلیسی
In vitro study of antifungal effect of walnut (Juglans regia L.) leaf extract on the Malassezia furfur fungus
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Malassezia furfur is the cause of pityriasis versicolor. Phenolic compounds in the walnut leaf have antimicrobial effects. The purpose of this study was to examine the antifungal effects of alcoholic and aqueous extracts of walnut leaf on M. furfur, in vitro. Material and Method:Alcoholic and aqueous extracts of walnut leaf were prepared by simple distillation and Rotary method and then we studied the antifungal effects of these extracts on M. furfur by using disc and Well method, in vitro. Then the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimal fungicidal concentration (MFC) were determined. SPSS18 software, two-way ANOVA and Bonferroni test were used for data analysis. Result:The largest growth inhibition zone diameters for water, ethanolic and methanolic extracts were 30, 28.66and 46.33 mm, respectively, that were observed at a concentration of 110 mg/ml. MIC of aqueous extract for M. furfur was 25×103 mg/ml and its MFC was 5×104 mg/ml. The MIC and MFC of walnut leaf ethanolic extract were 6250 and 125×102 mg/ml, respectively. Also MIC and MFC of methanolic extract were 25×103 and 5×103 mg/ml, respectively. Statistical results showed that extracts had a different effect on the diameter of inhibition zones and increased concentration of the extracts led to increased inhibition zone diameters (p< 0.05). Conclusion:According to the results of this study, extracts of walnut leaf can be a promising therapy in the future for the treatment of infections caused by M. furfur. Keywords:Antifungal effect, Walnut leaf, Extract, Malassezia furfur Received: Apr16, 2014 Accepted: Nov17, 2014
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antifungal effect, Walnut leaf, Extract, Malassezia furfur
نویسندگان مقاله
عیسی غلامپور عزیزی | eesa gholampourazizi
mycology department, islamic azad university babol branch, babol, iran.
گروه قارچ شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی بابل (Islamic azad university of babol)
سمانه روحی | samaneh rouhi
phd student of molecular epidemiology of bacteria, cellular amp;amp; molecular research center and microbiology department, students research committee, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
دانشجوی دوره دکترای اپیدمیولوژی مولکولی باکتری ها، مرکز تحقیقات سلولی-مولکولی و گروه میکروب شناسی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
بیژن نوری | bijan nouri
department of epidemiology and biostatistics, school of medicine, kurdistan research center for social determinants of health, kurdistan university of medical sciences.
گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت کردستان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
شعبان حسن زاده میاندسته | shaban hasanzadeh miandasteh
master of plant physiology, department of laboratory sciences, islamic azad university babol branch, babol, iran.
کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی بابل (Islamic azad university of babol)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-489&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات