این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۷۱-۸۷

عنوان فارسی بررسی اسانس اندامهای هوایی و میوه گشنیز .Coriandrum sativum L
چکیده فارسی مقاله اندامهای هوایی گیاه گشنیز Coriandrum sativum در دو مرحله (اوایل گلدهی و گلدهی کامل) و میوه آن از مزرعه گیاهان دارویی واقع در ایستگاه تحقیقاتی البرز (کرج) جمع آوری گردید. از اندامهای هوایی به روش تقطیر با بخار آب و از میوه به روش تقطیر با آب اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس برای سرشاخه گلدار در اوایل گلدهی 0.43% و در زمان گلدهی کامل 0.18% بود و بازده اسانس حاصل از میوه 0.47% محاسبه گردید.ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفتند. اسانس سرشاخه گلدار بیشتر حاوی آلدئیدهای C10-C16 بود. 20 ترکیب مختلف در اسانس میوه گشنیز شناسایی شد که از میان آنها لینالول به تنهایی 86.5% اسانس را تشکیل می داد. به علاوه اسانس میوه گشنیز 2.8% گاماتر ترپینن، 1.4% آلفا پینن و 1.2% ژرانیل استات داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گشنیز، Coriandrum sativum، روغن اسانسی، لینالول،

عنوان انگلیسی Essential oil of the aerial parts and Fruits of coriandrum sativum
چکیده انگلیسی مقاله The aerial parts of coriandrum sativum at two stage of plant growth (at the begining and fall flowering and the fruits were collected from Alborz Research Station. The aerial parts were steam distilled and the fruits were hydrodistilled for Their oils. The olis were obtaind at yield of 0.47% for the fruits and 0.43% and 0.18% for the aerial part at the begining and fall flowering stages respectively. Chemical components of the oils were identifieal by GC and GC/MS. The oils of aerial parts contained mainly C10 - C16 aldehydes. 20 Compounds were characterized for fruit oil with Linalool (86.5%), y-terpinene (2.8%) a- Pinene (1.4%) and geranyl acetate (1.2%) as the major componente.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه سفیدکن |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118461_5a085b49eae06b540c31a8908f425365.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1362846.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات