این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۸۹-۱۰۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر زمان کشت دیم بر روی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس زیره سبز Cuminium cyminium
چکیده فارسی مقاله
بذر زیره سبز Cuminium Cyminium در چهار تاریخ جداگانه - اواخر دی تا اواخر اسفند با فواصل ده روزه - در منطقه سیرچ کرمان به روش دیم کاشته شد و در اوایل تیرماه برداشت گردید. بذرهای برداشت شده در اوایل شهریورماه به روش تقطیر با آب (براساس فارماکوپه) اسانس گیری شد و اسانس با بازده 1.5، 3.4،3.4 و 3.1 درصد در چهار نمونه به ترتیب تاریخ کشت ذکر شده بدست آمد. اجزای تشکیل دهنده اسانسها به روش دستگاهی GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. از میان 13 ترکیب شناسایی شده در اسانس به ترتیب مونوترپنهای بدون اکسیژن 57.3، 44.7، 41.6 و 40.2 درصد و مونوترپنهای اکسیژن دار (آلدییدی)42.7، 55.3، 58.4 و 59.8 درصد مجموعه ترکیبهای اسانس را تشکیل داده است که ترکیبهای cuminylaldehyde و P-mentha-1, 4-dien-7-al عمده ترین ترکیبهای بخش آلدییدی اسانس بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زیره سبز، Cuminium cyminium، روغن اسانسی، Cuminylaldehyde، P-mentha-14-dien-7-al،
عنوان انگلیسی
Effect of Dry farming date on yield and chemical composition of cumin oil
چکیده انگلیسی مقاله
The seed of Cuminium cyminium was produced by dry farming at 4 separate planting dates (Feb. to Mar. with 10 day interval), in Kerman province (Sirch region). Then the seeds were harvested in June. The essential oils of seeds was isolated by Clevenger apparatus to produce the oil in A=1.5%, B=3.4%, C=3.4% and D=3.1% w/w yield respectively, and analysed by GC/MS. Among thirteen indetified components, Non-oxygenated monoterpene consist 57.3, 44.7, 41.6 and 40.2 percent, and oxygenated monoterpens (aldehyde) consist 42.7, 55.3, 58.4 and 59.8 percent of the essential oil respectively. Cuminyl aldehyde and P-Mentha-1,4-dien-7-al were the major consituents in the oil. This survey revealed that the planting date has a strong influence on the quantitative and qualitative aspects of cumin oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لطیفه احمدی |
اعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
مهدی میرزا |
اعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عهدیه کالیراد |
کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان کرمان
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118462_7fa9837504c2d9523a4823fdcd481266.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1362847.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات