این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۲۹-۱۴۱

عنوان فارسی بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس پوست میوه و برگ بنه Pistacia atlantica subsp. mutica
چکیده فارسی مقاله بنه یا چاتلانقوش با نام علمی Pistacia atlantica subsp. Mutica از انواع پسته وحشی غالب در فلات ایران است. حدود دو میلیون هکتار از زمینهای ایران برای رشد و نمو این گیاه با ارزش مستعد است. چون این گیاه اندامهایی با با ترکیبهای معطر دارد، پوست میوه و برگ بنه جهت شناسایی ترکیبهای شیمیایی آن در سال 1377 از پارک خجیر در شرق تهران جمع آوری گردید. اسانس نمونه پوست میوه به روش تقطیر با آب و نمونه برگ به روش تقطیر با بخار آب، گرفته شده اند. بازده اسانس بر اساس نسبت پوست میوه تر 0.58 و در نمونه های برگ درخت نر 0.07 درصد و برگ درخت ماده 0.04 درصد با وزن تر محاسبه گردیده است.ترکیبهای اسانس با دستگاههای گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شده اند. بیشترین ترکیبهای در اسانس پوست میوه در مرحله رشد نهایی را ترکیبهای a - pinene (73.6 درصد)، b - pinene (5.3 درصد)، myrcene (3.3 درصد) و camphene (2.3 درصد) تشکیل می دهند، و در نمونه برگ درخت نر بیشترین ترکیبها عبارتند از: a - pinene (36.2 درصد)،y-cadinene (17.9 درصد) و b - pinene (6.3 درصد) و در اسانس برگ درخت ماده a - pinene (21.7 درصد)، y-cadinene (19.3 درصد) و (4.7 درصد) بیشترین را تشکیل میدهند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن اسانسی،برگ بو،1 و 8- سینئول،آلفاترپیننیل،استاتسابینن،

عنوان انگلیسی Essential Oils Constituents of The Hulls and Leaves of Pistacia atlantica subsp.mutica
چکیده انگلیسی مقاله Pistacia atlantica subsp. mutica (Baneh) is a dominant native pistacia species throughout Iran plateau. About two million hectars of Iran, mostly on west and northwest, are suitable for Baneh cultivation and rehabitation. In this research samples are collected on july 1998 from Khojeer park which are in east of Tehran and the essential oils from fresh leaves obtained by steam distillation method and fruit sample by hydrodistillation method. The percentage of oils from female leave was 0.04% and for male was 0.07% and for fruit was 0.58% calculated on the fresh weight. The essential oils were analysed by capillary CC and GC/MS on DB-1 column. The major constituents for female leave were a-pinene (21.7%), 7-cadinene (19.3%), and myrcene (4.7 %), and for male leave were a-pinene (36.2%), y-cadinene (17.9 %) and B-pinene (6.3%) and for fruit were a-pinene (73.6 %), B-pinene (5.3 %), myrcene (3.3%) and camphene (2.3%)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کامکار جایمند |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

محمد باقر رضایی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

یحیی دهقانی شورکی |



نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118465_40472396f09484679635a54d4d77f800.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1362850.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات