این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۷
عنوان فارسی
بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس دو رقم (کولتیوار) از نعناع فلفلی (Mentha piperita)
چکیده فارسی مقاله
نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع دارویی و غذایی دارد. گونه Mentha piperita L از خانواده نعناعیان (Labiatae) ازدو منطقه: یکی شهرستان کرج، منطقه کلاک (نمونه 1) در اواخر خرداد 1376 و نمونه دیگر از ارتفاعات 70 کیلومتری کاشان روستای کامو (نمونه 2) در اواخر خرداد 1377(هر دو نمونه به صورت دست کاشت) جمع آوری گردید و از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد. در هر دو نمونه بازده اسانس یک درصد نسبت به وزن برگ تازه گیاه محاسبه گردید. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها با دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه گردیدند و بیشترین میزان ترکیبها در اسانس نمونه 1،Neomenthol (42.62 درصد)، 1,8-Cineole (16.81 درصد) وPiperitone (12.25 درصد) که در مجموع 71.68 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند و در نمونه 2، مقدارL-Menthol (37.55درصد)،L-Menthone (19.13 درصد)، 1,8-Cineole (11.48 درصد) وMenthofuran (4.45 درصد) که در مجموع 72.61 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند مشاهده گردیدند. بین دو نمونه از لحاظ ترکیبها تفاوت زیادی مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Essential oils composition of two cultivars of Mentha piperita L.
چکیده انگلیسی مقاله
The genus of Mentha is one of the most important of medicinal plant which is used in pharmaceutical and food industries. Cultivated Mentha piperita L. were collected from two different locations, one from Karaj city, Kalak (sample 1) at the beginning of June 1998 and other sample from Kamoo village 70 Km away from Kashan city (sample 2) at the beginning of June 1999, and essential oils were obtained from leaves by steam distillation method. The oil yields of two samples were 1% v/w calculated on the weight of fresh plant. The oils were analyzed by capillary GC and GC/MS. Main components from sample 1 representing 93.55% of total oil were, Neo-menthol (42.62%), 1,8-Cineole (16.81%) and piperitone (12.25%), and for seconed sample, main components are L-menthol (37.55%), L-menthone (19.13%), 1,8-Cineole (11.48%) and Menthofuran (4.45%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کامکار جایمند |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
محمدباقر رضایی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
غلامرضا نبی |
استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118428_ff3d20d7600cff262dde5215943fe364.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1362853.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات