این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۱۵-۱۲۷

عنوان فارسی شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مورت (مورد) .Myrtus communis L
چکیده فارسی مقاله گیاه مورت (Myrtus communis L.) در مهرماه 1377 از باغ گیاه شناسی ملی ایران (موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع) جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در آزمایشگاه، از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد. مقداراسانس بدست آمده از 85 گرم برگ خشک این گیاه ناچیز بود، به طوری که مجبور شدیم آن را از فاز آبی به وسیله نرمال هگزان جدا کنیم. همچنین به منظور مقایسه ترکیبهای تشکیل دهنده گیاه تازه با گیاه خشک، برگ تازه مورد نیز به همان روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفت (بازده عمل در این مورد 0.45% نسبت به برگ تازه گیاه بود). ترکیبهای تشکیل دهنده هر دو اسانس به روشهای گاز کروماتوگرافی مویی و گاز کروماتوگرافی مویی متصل به طیف سنج جرمی مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفتند. از میان 32 ترکیب شناسایی شده در این دو اسانس که در مجموع 96.3 درصداز وزن اسانس برگ خشک و 96.1 درصد از وزن اسانس برگ تازه را تشکیل می دادند، به ترتیب ترکیبهای 1,8-cineole (23.4 و 17.9 درصد)،a-pinene  (22.4 و 29.1درصد)،Limonene  (19.2 و 21.5 درصد)Linalool  (11.7 و 10.4 درصد) وLinalyl acetate  (6.1 و 4.8 درصد) بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن اسانسی، مورد، مورت، 1 و 8-سینئول، آلفاپینن، لیمونن، لینالول،

عنوان انگلیسی Essential Oil Composition of Myrtus communis L. from Iran
چکیده انگلیسی مقاله Aerial parts of Myrtus communis L. were collected from National Botanical Garden of Iran in Sep. 1998 and steam distilled after drying in the phytochemistry lab. The amount of essential oil which was produced from 85 grams of the dry leaves was negligible so that we extracted it from water by n-Hexane. Fresh leaves were also steam distilled in order to compare it's composition with dry one. In this case an oil was produced at the yield of 0.45% (based on fresh leaves). Oil composition of dry and fresh leaves were determined quantiavely/qualitavely by GC and GC/MS. Thirty-two compounds were identified in each one, which were 96.3% of dry and 96.1% of fresh total weights, repectively. Among identified compounds, 1,8-cineole (23.4,17.9%), a-acetate (6.1,4.8%) were the major constituents, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مهدی برازنده |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118453_7d2e884e1586491081e86bf060c2618d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1362858.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات