این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۹
عنوان فارسی
تاثیر روش اسانس گیری بر کمیت و ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس اوکالیپتوس کامالدولنسیس از ایران
چکیده فارسی مقاله
با توجه به تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده و نیز ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها، در این مقاله روشهای متداول اسانس گیری برای گیاه Eucalyptus camaldulensis Dehn. مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تهیه اسانس از این گیاه، سه روش مختلف تقطیر با آب و بخار، تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب، به کار رفته است. بازده اسانس گیری برای سه روش مذکور به ترتیب برابر 0.22، 0.60 و 0.60 درصد بود (بر اساس وزن برگ تازه گیاه). سپس ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس به کمک روشهای مکمل GC و GC/MS مورد شناسایی قرار گرفتند (به دلیل تشابه کروماتوگرامهای حاصل از دستگاه GC، فقط اسانس حاصل از روش تقطیر با آب و بخار به دستگاه GC/MS تزریق گردید). در سه اسانس حاصل، تعداد 22 ترکیب شناسایی گردیدند که در میان آنها به ترتیب 1 و 8- سینئول (1,8-Cineole) (8.7، 48.63 و 35.6%)، پاراسیمن (p-cymene) (3.2 و 16.15 و 21.3%)، اسپاتولنول (Spathulenol) (7.9، 3.3 و 6.7%) و گاماترپینن (g-terpinene) (3.1 2.5 و 2.5%) بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، روغن اسانسی، اوکالیپتوس، 1 و 8- سینئول، پاراسیمن،
عنوان انگلیسی
Influence of Extraction Method on the Oil Yield and Essential Oil Composition of Eucalyptus camaldulensis Dehn. From Iran
چکیده انگلیسی مقاله
With respect to the influence of extraction method on the oil yield and essential oil composition, we examined three common methods of extraction (i.e. water and steam distillation, hydrodistillation and steam distillation) on the oil yield and essential oil composition of Eucalyptus camaldulensis Dehn from Iran. The oils were produced at the yields of 0.22,0.60 and 0.60% (based on fresh weights), respectively. The essential oils were then analysed by GC and GC/MS. Twenty-two compounds were identified which among them 1,8-cineole (63.7,48.8,35.6%), P cymene(15.2,16.3,21.3%), spathulenol (3.9,3.7,6.7%) and y-terpinene (5.1,2.3,2.5%) were the major constituents, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدباقر رضایی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
محمدمهدی برازنده |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
حسین شاکر |
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
کیوان آقایی |
دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118419_a78b67cdb5617303f967e372e270d8db.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1365931.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات