این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۲۱-۱۳۳

عنوان فارسی بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زیره سیاه (.Carum carvi L)
چکیده فارسی مقاله میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد 1377 ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ترکیبهای کارون ( carvon ) با 72.8% و لیمونن با 23.8%حدود 98٪ از کل ترکیبهای اسانس را در بر می گیرند. مقایسه برخی ویژگیهای اسانس ایران با موارد مندرج در استاندارد ISO نشان داد که کیفیت اسانس منطقه مورد آزمایش در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Carum carvi، کارون، لیمونن. زیره سیاه،

عنوان انگلیسی Compositition of the Essential oil from Carum carvi Grown in Ardebil
چکیده انگلیسی مقاله Fruit of Carum carvi L. was collected from Ardebil province (Aparchai region) in August 1997. The essential oil of crashed fruit was obtained by water distillation method for 4 hours (R=5.5% w/w). The oil was analysed by GC/MS. Result of it showed 11 components above 0.2% concentration in essential oil. Among the 11 components identified, the major components were carvone with 73.8% and Limonene with 23.8% representing 98% of total components. Comparing of present work with ISO standard showed that the quality of tested oil is noticeable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Carum carvi,کارون,لیمونن. زیره سیاه

نویسندگان مقاله لطیفه احمدی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118422_33fc42f8e1d3551362c4c56404c295b5.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1365932.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات