این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۱۵۲۳-۱۵۳۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Dispersion of Silicate Layers in Zein/Montmorillonite Composite Films Using Two Sonication Methods
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to prepare zein/Montmorillonite (MMT) composite films by two methods: (1) An ultrasonic bath, and (2) A high power ultrasonic probe. Then, the structural, thermal, mechanical, and barrier properties of the obtained composites were evaluated. According to the X-Ray Diffraction (XRD) patterns, the composite films prepared by the first and second methods had microcomposite and exfoliated structures, respectively. Based on the results of the statistical analysis, the clay dispersion method and Montmorillonite (MMT) content significantly affected the mechanical, barrier, and thermal properties of the composite films. The results showed that mechanical and water vapor barrier properties of the nanocomposites were improved in the presence of small amounts (up to 3%) of MMT, while increased montmorillonite percentage in the microcomposite films weakened the mechanical, barrier, and thermal properties of these films. Therefore, the use of high power sonication is a suitable method for producing protein-based nanocomposites with an exfoliated structure.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
z داورپناه |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
j کرامت |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
n همدمی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
m شاهدی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
t بهزاد |
department of chemical engineering, isfahan university of technology, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_15298_dc707e01843ca33c1b3f3649accd67b0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات