این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۱۱۹۷-۱۲۰۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Microwave with Conventional Heating on Phytochemical Compounds of Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Concentrate
چکیده انگلیسی مقاله In this study the effects of concentration on tannin content, total anthocyanin content, total phenol content and antioxidant activity of cornelian cherry juice using conventional and microwave methods under various operational pressures (100, 38.5 and 12 kPa) were investigated. The final juice concentration of 42° Brix was achieved in 137, 125, and 93 minutes at 100, 38.5 and 12 kPa, respectively, by conventional heating. Applying microwave energy decreased required times to 115, 90, and 75 min. at 100, 38.5 and 12 kPa, respectively. Results showed that thermal treatment by microwave compared to conventional heating under low-pressure operation (12 kPa) caused less decrease in the phytochemical content (tannin content, total anthocyanin content, total phenol content and antioxidant activity) of cornelian cherry juice.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله b نادری |
departman of food science amp;amp; technology, college of food technology, gorgan university of agricultural science and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

y مقصودلو |
departman of food science amp;amp; technology, college of food technology, gorgan university of agricultural science and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

m امینی فر |
department of food science amp;amp; technology, faculty of food industry and agriculture, standard research institute sri , karaj, 31745-139, islamic republic of iran.

m قربانی |
departman of food science amp;amp; technology, college of food technology, gorgan university of agricultural science and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

l رشیدی |
department of food science amp;amp; technology, faculty of food industry and agriculture, standard research institute sri , karaj, 31745-139, islamic republic of iran.


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_14980_dc43f3caafbea8492c3d01fb3ce73965.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات