این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۹۲۵-۹۳۶

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Construction of a Probiotic Lactic Acid Bacterium that Expresses Acid-Resistant Phytase Enzyme
چکیده انگلیسی مقاله The use of genetically engineered probiotics to express specific enzymes has been the subject of considerable attention in poultry industry because of increased nutrient availability and reduced cost of enzyme supplementation. Phytase enzyme is commonly added to poultry feed to improve digestibility and availability of phosphorus from plant sources. To construct a probiotic with potential of phytate degradation, phytase gene (appA) from E. coli was cloned and transformed into two probiotic bacteria Lactobacillus salivarius and Lactococcus lactis. The results showed plasmid instability, unable to express the gene. The expression of appA gene in L. lactis was analyzed by detecting specific RNA and zymography assay. Phytase enzyme was isolated from cellular extracts of recombinant L. lactis, showing a 46 kDa band upon the SDS-PAGE analysis. Zymogram also confirmed the phytase activity of the 46 kDa band corresponding to the enzyme. An enzyme activity of 4.9 U mL-1 was obtained in cell extracts of L. lactis. The growth of native and recombinant L. lactis was similar in the presence of two concentrations of ox bile.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله r مجیدزاده هروی | majidzadeh heravi
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

m سنکیان |
immuno-biochemistry laboratory, immunology research center, medical school, mashhad university of medical sciences, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

h کرمانشاهی |
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمدرضا نصیری | m r
the research institute of biotechnology, ferdowsi university of mashhad, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

a هروی موسوی | heravi moussavi
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

l روزبه نصیرایی | roozbeh nasiraii
department of food science, nour branch, islamic azad university, nour, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

علیرضا وارسته | a r
immuno-biochemistry laboratory, allergy research center, medical school, mashhad university of medical sciences, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_14809_a3061a30ccfe5bf3f60cea6e9210bea7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات