این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۶۴۳-۶۵۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Sucrose Substitution with Date Syrup and Date Liquid Sugar on the Physicochemical Properties of Dough and Biscuits
چکیده انگلیسی مقاله
To reduce sucrose consumption in biscuits, Date Syrup (DS) and Date Liquid Sugar (DLS) were replaced with sucrose at different levels (0, 20, 40, 60, 80, and 100%) and physicochemical properties of dough and the resultant biscuits were compared. Dough pH and cohesiveness decreased while softness and adhesiveness increased with addition of DS and DLS. The pH, softness and adhesiveness of the DS dough were higher than the DLS samples. The DS and DLS biscuits had lower pH, higher ash and moisture contents than the sucrose biscuits. The DS biscuits had more ash content than the DLS sample. Addition of DS and DLS resulted in biscuits with higher density, spread ratio, harder texture, and darker color. These changes were more pronounced when DS was used. Sucrose replacement with less than 40% DS or 60% DLS resulted in biscuits with sensory characteristics similar to the control, and higher antioxidant and mineral contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m مجذوبی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
h منصوری |
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
gh مصباحی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
a فرحناکی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمدتقی گلمکانی | m t
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_14567_e1a509ed1319fbdd581fe3a3f26691f3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات