این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۲۶-۳۵

عنوان فارسی بررسی اثر روغن کنجد بر فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبد و میزان لیپوپروتئینهای سرم خرگوشهای هیپرکلسترولمیک
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: امروزه نقش گیاهان دارویی درکاهش بیمار یهای قلبی- عروقی از جمله آترواسکلروز اثبات شده است. آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولازکبدی آنزیمی کلیدی در متابولیسم گلیسرولیپیدها است . بنابراین، هدف از این تحقیق شناخت اثر روغن کنجد برفسفاتیدات فسفوهیدرولازکبدی، میزان کلسترول و تری گلیسرید کبدی و لیپوپروتئین های سرم خرگوش های هیپرکلسترولمیک بود. روش بررسی: در این تحقیق تجربی تعداد 27 خرگوش بطور تصادفی به سه گروه 9 تایی تقسیم شدند. گروه اول ( شاهد ) که رژیم معمولی دریافت کردند. گروه دوم ( گروه هیپرکلسترولمیک ) که رژیم غذایی آنها حاوی کلسترول (یک درصد) بود و تحت درمان قرار نگرفتند. گروه سوم که رژیم غذایی آنها حاوی کلسترول (یک درصد) به اضافه روغن کنجد (پنج درصد) بود. گروه‌ها به مدت 2 ماه تحت رژیم قرار گرفتند. در پایان دو ماه فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز، کلسترول و تری گلیسرید کبدی، لیپوپروتئین ها، ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان مالون دی آلدئید سرم اندازه گیری شد. از آزمونANOVA ‌ یک طرفه جهت آنالیز میانگین متغیرها در گروه ها استفاده شد. برای مقایسه گروه ها به صورت دو به دو از آزمونTukey استفاده گردید. یافته‌ها: در خرگوش‌های دریافت کننده رژیم غذایی پرکلسترول و روغن کنجد میزان فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز نسبت به گروه پرکلسترول و گروه شاهد بطور معنی دار کاهش یافته بود )05/0(p<. مصرف غذایی پر کلسترول در گروه دوم بدون درمان، باعث افزایش معنی دار )05/0(p< لیپوپروتئین های سرم نسبت به گروه شاهد شد. همچنین روغن کنجد در گروه سوم بطور معنی دار باعث کاهش لیپوپروتئین‌های سرم، تری گلیسرید کبدی و کلسترول کبدی در مقایسه با گروه دوم شد. میزان مالون دی آلدئید در خرگوش‌های دریافت کننده رژیم غذایی حاوی روغن کنجد نسبت به گروه پرکلسترول به طور معنی دار کاهش یافته بود )05/0(p< ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی خرگوش‌هایی که روغن کنجد دریافت نموده اند به طور معنی داری نسبت به گروه پرکلسترول افزایش یافته بود )05/0(p<. نتیجه گیری: روغن کنجد می تواند ازطریق ایجاد تغییرات مطلوب برسطح لیپوپروتئین‌های خون و کاهش میزان چربی‌های سرم، در کاهش ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی- عروقی موثر باشد. همچنین، روغن کنجد می تواند باعث کاهش فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز و در نتیجه کاهش میزان سنتز تری گلیسرید کبدی شود و متعافبا" ریسک ابتلا به کبد چرب در رژیم‌های هیپرکلسترولمیک را کاهش دهد. وصول مقاله:5/11/90 اصلاحیه نهایی:21/2/91 پذیرش:17/11/91
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of sesame oil on the liver phosphatidate phosphohydrolase and serum lipoproteins in hypercholesterolemic rabbits
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Background and Aim: Nowadays, the effect of medicinal plants on the reduction of the prevalence of cardiovascular diseases and atherosclerosis has been confirmed. Liver phosphatidate phosphohydrolase (PAP) is a key regulatory enzyme in the glycerolipid metabolism. The aim of this study was to assess the effects of sesame oil on liver PAP activity, liver triglyceride, liver cholesterol and serum lipoprotein levels in hypercholesterolemic rabbits. Material and Methods: In this experimental study 27 New Zealand rabbits were randomly assigned to 3 groups (n=9). Group1 (control) was fed with standard diet. Group II (hypercholesterolemic group) animals received hypercholesterolemic diet (1%) without treatment. Group III was fed with hypercholesterolemic diet (1%) plus sesame oil (5%). After two months, liver PAP activity, liver triglyceride and cholesterol content, serum lipoproteins and malondialdehyde, and antioxidant capacity were measured. One way ANOVA was used for analysis of the mean values of the variables and for pair-wise comparison of the groups we used Tukey’s test. Results: Group III had a significant decrease (P< 0.05) in the liver PAP activity compared to group II. In group II, consumption of the enriched cholesterol diet led to a significant elevation (P< 0.05) in serum lipoproteins compared to group I (control). Also, sesame oil in group III decreased the serum lipoproteins, liver triglyceride, and liver cholesterol in comparison to group II (p< 0.05). However, a significant elevation (P< 0.05) in serum antioxidant capacity and a significant reduction in malondialdehyde level occurred in group III compared to group II (P< 0.05). Conclusion: Sesame oil can be effective in reducing risk factors of cardiovascular diseases by decreasing serum lipids through making desirable alterations in serum lipoproteins. Also addition of sesame oil to hypercholesterolemic diets can reduce the liver PAP activity resulting in reduced liver triglyceride synthesis, which can decrease the risk of development of fatty liver in hypercholesterolemic diets. Conflict of Interest: Nil Received: Feb 25, 2012 Accepted: Feb 6, 2013
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اسفندیار حیدریان | esfandiar heidarian
clinical biochemistry, clinical biochemistry research center, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran.
مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

بهارک کاشانی | baharak kashani
master of biochemistry, tehran payamenour university, tehran, iran.
کارشناس ارشد بیوشیمی، دانشگاه پیام نور واحد تهران، تهران، ایران

محمود رفیعیان کوپایی | mahmood rafieian kopaei
medical plants research center, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran.
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

رضا حاج حسینی | reza hajhosseini
tehran payamenour university, tehran, iran
بیوشیمی بالینی، دانشگاه پیام نور واحد تهران، تهران، ایران

رویا انصاری سامانی | roya ansari samani
master of histology, cellular and molecular research center, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran.
کارشناس ارشد بافت شناسی، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-386&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات