این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۵۷۵-۵۸۲

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Physio-chemical and Functional Quality Evaluation of Mandarin Peel Powder
چکیده انگلیسی مقاله The research focused to evaluate physical, chemical, and sensory properties of raw, blanched, and 2, 4, and 6% osmotically salt treated Mandarin (Citrus reticulata) peel powder. The yields of Mandarin Peel Powder (MPP) were found in the range of 29.1 to 30.4% (db) for different treatments, which were not significantly different. The bulk density and solubility were found in the range of 1,267-1,308 (kg m-3) and 17.4-28.4%, respectively, the highest value was for blanched peel powder. Blanched peel powder contained highest carotenoids (3245 µg g-1) and polyphenols (102.72 mg GAE g-1) whereas 6% salt treated peel powder contained the highest Tannin (0.19 mg of GA 100 g-1 FW), ascorbic acid (13.62 mg 100 g-1), and antioxidant activity (66.1% DPPH inhibition) among the other treatments. Blanched peel powder was found to be the best in terms of sensory evaluation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Blanched peel powder,Carotenoids,Sensory evaluation,Tannin

نویسندگان مقاله p ojha |
national college of food science and technology, kathmandu, nepal.

t bahadur karki | t bahadur
department of biotechnology, kathmandu university, dhulikhel, nepal.

r sitaula |
national college of food science and technology, kathmandu, nepal.


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_14066_c618521a23eb680c3f4a2da2dbc556f2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات