این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۵۷۵-۵۸۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Physio-chemical and Functional Quality Evaluation of Mandarin Peel Powder
چکیده انگلیسی مقاله
The research focused to evaluate physical, chemical, and sensory properties of raw, blanched, and 2, 4, and 6% osmotically salt treated Mandarin (Citrus reticulata) peel powder. The yields of Mandarin Peel Powder (MPP) were found in the range of 29.1 to 30.4% (db) for different treatments, which were not significantly different. The bulk density and solubility were found in the range of 1,267-1,308 (kg m-3) and 17.4-28.4%, respectively, the highest value was for blanched peel powder. Blanched peel powder contained highest carotenoids (3245 µg g-1) and polyphenols (102.72 mg GAE g-1) whereas 6% salt treated peel powder contained the highest Tannin (0.19 mg of GA 100 g-1 FW), ascorbic acid (13.62 mg 100 g-1), and antioxidant activity (66.1% DPPH inhibition) among the other treatments. Blanched peel powder was found to be the best in terms of sensory evaluation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Blanched peel powder,Carotenoids,Sensory evaluation,Tannin
نویسندگان مقاله
p ojha |
national college of food science and technology, kathmandu, nepal.
t bahadur karki | t bahadur
department of biotechnology, kathmandu university, dhulikhel, nepal.
r sitaula |
national college of food science and technology, kathmandu, nepal.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_14066_c618521a23eb680c3f4a2da2dbc556f2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات