این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۹-۱۲۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Decreasing the Effects of Aflatoxins on Color and Oxidative Stability of Broiler Meats using Nanozeolite
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to evaluate how various amounts of nanozeolite decrease the effects of Aflatoxins (AF) on color and oxidative stability of the broiler thigh meat. Three hundred and thirty six one-day-old Ross 308 male broiler chickens were divided into six groups including a control group, which received diet without AF and nanozeolite, and five treatment groups that received diet with 0.5 ppm of AF, as well as 0, 0.25, 0.5, 0.75, and 1% of nanozeolite. Results showed that broilers fed by AF contaminated diet without nanozeolite had the highest rate of L* and a* values and the lowest rate of b* value (P> 0.05). AF contaminated diet without nanozeolite increased ThioBarbituric Acid Reactive Substances (TBA-RS) significantly, compared to the control group and the treatment groups that received AF and nanozeolite (P< 0.05). Results suggest that nanozeolite (especially 0.75 and 1%) is able to reduce the adverse effects of AF on meat quality, especially lipid oxidation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
a شعبانی |
faculty of animal science, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
b دستار |
faculty of animal science, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
s حسنی |
faculty of animal science, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
m خمیری |
department of food science, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
b شعبانپور |
department of fisheries, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_13933_112cc02a16582c58706638e978e66d7c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات