این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۲۳-۱۳۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Geometry Simplification of Wrinkled Wall Semi-rigid Aluminum Containers in Heat Transfer Simulation
چکیده انگلیسی مقاله
Semi-rigid aluminum containers are being used widely in food industries. They have wrinkle shaped walls for strengthening their physical structure. The objective of this study was to assess the effect of wrinkled parts on the heat transfer and temperature distribution of the containers by Computational Fluid Dynamics (CFD) analysis. Therefore, a precise designed geometry of the wrinkled walls container was compared to a straight one. The analysis was carried out based on the physical properties of a carrot-orange soup. The velocity vectors showed a strong circulation towards the core. The Slowest Heating Zone (SHZ) locations were the same for wrinkled and simplified containers. Average temperature of the symmetric plane and the coldest point of SHZ showed less than 1% difference. The lethality imposed to the SHZ in the wrinkled wall container was about 0.4% more than the straight one. The simulation results revealed that wrinkled walls do not play an important role in increasing heat transfer and as a result, such geometries could be simplified while modeling.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
h وطن خواه |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan, 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
n زمین دار |
department of food science and technology, khorasgan branch, islamic azad university, isfahan, 81551-39998, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
m شاهدی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan, 84156-83111, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_13960_86575e6f50661f19f0abfab686c52461.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات